Politika
09 Ara 2022 21:35 Son Güncelleme: 09 Ara 2022 21:56

Gültekin Uysal'dan flaş cumhurbaşkanı adayı açıklaması! İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Altılı Masa'daki liderlerden biri olan Gültekin Uysal tv100'ün gündem belirleyen programı Yüzler Kulübü'nde soruları yanıtladı. Uysal, cumhurbaşkanlığı adaylığ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğunun bu haftaki konuğu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında "evlendirmesine" tepki gösteren Uysal bu yaşananların toplumları sarsması gerektiğini söyledi.

Uysal, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek yüzde 35'e düşmüş durumda. 65'e 35 durumuna oturmuş durumda. Büyük kitleyi sandığa götürecek adayıyla, kadrosuyla programıyla bir paket üretebilmek. 6'lı Masa'nın göstereceği adayın kazanacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Uysal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TARİKATLAR KAPATILMALI MI?

Kapatmakla çözüm bulamazsınız. Bütün bu alanlar çok yüzde yüz kontrol altına alabileceğiniz bir alan değil. Dini eğitimden başlayarak Türkiye’de değiştirmek, dönüştürmek mecburiyetindeyiz.

ADAY KONUŞULUYOR MU?

Türkiye pek çok riski depo etmiş vaziyette. Ben geç kalındığı kanaatinde değilim. Adayın öyle göktaşı gibi gökten düşecek hali yok. Bir geçmişte olduğu gibi iddiasız bir aday değil, siyasi alanda icracı iddiası olan politik figürlerden oluşacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR MI?

- Aday adayı başvurularını da alıyoruz. Ana muhalefetin lider bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasından daha tabii ne olabilir ki. İsmini de ifade ettiğiniz Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş da olmak üzere özellikle 2019 yerel seçimleriyle beraber Sayın Erdoğan’ın siyasi serüvenine baktığımızda İBB Başkanlığı’ndan başlayarak Türk siyasetinde böyle bir beklenti de oluştu. Ben bunları tabii karşılıyorum. Her siyasi partinin kendi cephesinden tüm ölçütleri kullanarak; bütün bu süreci yönetecek politik bir figürdür. O açıdan bahsettiğiniz isimlere karşı peşin peşin bir yargım açıkçası yok.