Politika
07 Mar 2023 07:25 Son Güncelleme: 07 Mar 2023 07:35

Gültekin Uysal’dan ‘aday’ açıklaması! ‘Neye inanıyorsak hep birlikte yaptık…’

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçaroğlu, yardımcılarının ise 5 siyasi partinin lideri olacağının duyurulmasının ardından partisinin genel merkezine giden Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, alkışlarla karşılandı. Uysal "Biz neye inanıyorsak hep birlikte onu yaptık, tarihe şahitlik ediyorsunuz, hepimiz tarihin içerisinde bir rol oynuyoruz" dedi.

Millet İttifakı'nın bugünkü son toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Merkezi önünde 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına uzun süredir desteğini açıklayan Demokrat Parti lideri Uysal, Saadet Partisi Genel Merkezi’nin önünde yaptığı açıklamalar sonrası Uysal Demokrat Parti genel merkezine gitti.

Millet İttifakı üyelerinden Uysal, genel merkezde alkış ve sloganlarla karşılandı. Genel Merkez’de açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt "Sayın Genel Başkanım bu akşam Türkiye mutlu Türk milleti mutlu, Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanının kazanılmasında en büyük emek Demokrat Parti Genel Başkanı olarak şahsınızındır. Size demokratlar olarak teşekkür ediyoruz. Berat Gecesi’nde inşallah Halil İbrahim sofrası büyüyecek çok sağ olun’’ dedi.

Uysal ‘’Biz neye inanıyorsak hep birlikte onu yaptık, tarihe şahitlik ediyorsunuz, hepimiz tarihin içerisinde bir rol oynuyoruz. Aya giden Neil Armstrong’un meşhur lafıdır ‘’Benim için küçük, insanlık tarihi için büyük bir adım. Yarınlarda bu adım, bu milletin mukadderatında büyük bir manaya dönüşecektir’’ ifadelerini kullandı.

ETİKETLER
#gültekin uysal