Medya
18 Mar 2015 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Gülse Birsel'den fişlenme ironisi: Allah'ıma bin şükür, 77 milyon, sonsuza kadar ünlüdür!

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 77 milyonun fişlendiğini ortaya koyan belgeye ironi yaparak tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin dünkü (17 Mart 2015) grup toplantısında belgeyle açıkladığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın 77 milyonu fişlemesine olanak sağlayan iddianameye ironi yaparak tepki gösterdi. "Allah'ıma bin şükür, bugün ülkede yaşayan 77 milyon, sonsuza kadar ünlüdür!" diyen Birsel, "Müjdeler olsun, artık aynı durumdayız! Sizinle ilgili tüm istihbari bilgiler Edirne'den Kars'a kadar, polisimize sadece bir bilgisayar 'tık'ı uzaklıkta!" ifadelerini kullandı.

Birsel'in Hürriyet'te "Bugün 77 milyon hayatı boyunca ünlü olacak!" başlığıyla yayımlanan (18 Mart 2015) yazısından ilgili bölümler şöyle:

"Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak" diyen Andy Warhol'un vizyonsuzluğunu, ne kadar küçük düşündüğünü, devletimiz açık seçik ortaya koydu. Allah'ıma bin şükür, bugün ülkede yaşayan 77 milyon, sonsuza kadar ünlüdür!

20 Aralık 2014 tarihli belgeye göre, "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın, filanca kanun falanca fıkra gereğince, emniyet ve asayişi sağlamak üzere ülke genelinde herkese (evet herkese) ait istihbarat bilgilerinin sanal ortamda detaylı veri analizi programı ile topladığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu program içerisinde, ülkedeki herkese ait istihbari kişisel bilgiler bulunduğu ve istihbarat hizmetlerinde çalıştırılan polis memurlarının sisteme girip sorgulama ve bilgi veri girişi yapabildikleri de öğrenilmiştir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...