Gündem
17 Mar 2022 15:26 Son Güncelleme: 17 Mar 2022 15:35

Gülistan Doku soruşturmasında Zeynal Abarakov'a gözaltı

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, arkadaşı Zeynal Abarakov gözaltına alındı.

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Zeynal Abarakov, Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmayı sürdürüyor. Soruşturma kapsamında, Doku ile kaybolmadan önce son görüşen kişi olduğu belirtilen Zeynal Abarakov, başsavcılığın talimatıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Zeynal Abarakov'un ifadesinin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmanın yürütüldüğü Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca alınacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Tunceli'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak 2020'de polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis, arama başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılarak yeni bir arama yapılmış ancak sonuç alınamamıştı. 

Soruşturmayı yürüten Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Doku'nun soruşturma dosyası kapsamında Erzincan, Bingöl, Elazığ ve Erzurum gibi çevre illerin cumhuriyet savcılıkları ve kolluk birimlerine talimat yazısı göndermişti. Başsavcılık, söz konusu talimat yazısında, soruşturmaya esas olarak, 5 Ocak 2020'den itibaren savcılıklar ve kolluk birimlerinden kimliği tespit edilemeyen buluntu kadın cesedi ile ilgili soruşturma kaydı ve müracaatın bulunup bulunmadığına ilişkin evrak talep etmişti. 

Soruşturma kapsamında savcılıkça Doku'nun arkadaşı Zeynal Abarakov ve Doku'nun son görüştüğü diğer kişilerin bilgisine başvurulmuştu.