Gündem
14 Eki 2021 15:36 Son Güncelleme: 14 Eki 2021 15:38

Gülistan Doku davasında yeni gelişme

Tunceli'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020 tarihinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan, bir yılı aşkın süredir haber alınamıyor. Doku’nun ailesi, kaybolmasının ardından yürütülen soruşturmalarda dava dosyalarındaki tek şüpheli Zaynal Abarakov ve ailesinin etkin şekilde sorgulanmadığını her defasında belirtiyordu.

Bugün görülen davada ise Abarakov’un polis amiri olan babası Engin Yücel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararı Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Twitter hesabından duyurdu.

Ne olmuştu?

5 Ocak 2020’de son olarak Tunceli Sarısaltuk Viyadüğü’nde görüntülenen Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun intihar ettiği iddia ediliyordu.

AFAD ve Jandarma ekipleri, 5 Ocak’ta bu bölgede arama çalışmalarına başladı.

226 gün süren arama çalışmaları, 18 Ağustos 2020’de durduruldu. Ekiplerin gerçekleştirdiği arama çalışmaları, cumhuriyet tarihinin en uzun süren arama çalışması oldu.