Gündem
06 Ara 2013 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Gülerce'den 'kaset'e açıklık!

Gülerce, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirirken GYV'nin kaset uyarısına da açıklık getirdi.

Hizmet hareketinin önemli isimleri, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın soğumaya alınan dershane krizi sonrası yaptığı açıklama dâhil gündemi değerlendirmeye devam ediyor. Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce geçen kaset olaylarının Cemaat'e mal edilmeye çalışıldığını hatırlatarak, "Allah'tan korkan insanlara bundan daha ağır, bundan daha alçakça saldırı olamaz. Bu defa devletin istihbarat birimleri müteyakkız olsun" dedi. Gülerce bir Perşembe günü köşe yazısında ise Milli Eğitim Bakanı Avcı'yı istifaya davet etti. Hizmet hareketine yakın bir diğer etkin isim Ahmet Turan Alkan ise bir süre önce "Ben özgül ağırlığı fazla politikacıyım" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan sonra ikinci kez bu terimi kullanarak "Cemaat'in oy oranı yüzde 1, ama özgül ağırlığı fazla" saptaması yaptı.
 
-"SARIGÜL'Ü DESTEKLEYECEĞİMİZ İFTİRASI..."-
Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesi'ndeki "İftiralara Cevaplar" başlıklı köşe yazısında GYV açıklamasıyla ilgili olarak, "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan, dün çok önemli açıklamalar geldi. Toplumsal uzlaşmayı tehdit eden gerilim üzerine yapılan açıklamalar, hükümet-cemaat meselesiyle ilgili olarak tansiyonu düşürücü yaklaşımıyla da dikkat çekici" saptaması yaptı.
 
Hükümete, siyasî partilere, sivil topluma tavsiyeler yanında, Hizmet gönüllülerine de hitap edilerek; "Ayrıca meşru taleplerin gündeme getirilmesinde kullanılan üslup, rencide edici ve haksız duruma düşürücü olmamalıdır..." denildiğini belirten Gülerce, "Vakfın açıklamalarında en çarpıcı bölümlerden biri, son günlerde giderek yoğunlaşan iddia ve iftiralara verilen cevaplardır. Hizmet hareketinin CHP'yi destekleyeceği, İstanbul'da -daha adaylığı kesinleşmediği halde- Mustafa Sarıgül için çalışılacağı iddiaları (bence iddiadan öte organize iftira) için şu deniyor: 'Camia, gönüllülerine herhangi bir siyasi parti ya da aday yönlendirmesi yapmaz. Özellikle son günlerde hedef gösterici ve tercih belirleyici yaklaşımlar tamamen hayal ürünüdür" dedi.
 
-"MGK-2004 HABERİ, CEMAAT-HÜKÜMET MESELESİNE MALZEME TAŞIMAK"-
Kendisini en çok rahatsız eden konulardan biri de Taraf Gazetesi'nin, 2004 MGK kararlarını, bugüne taşıyan bir başlıkla haber yapıp, cemaat-hükümet meselesine malzeme taşıması olduğunu kaydeden Gülerce, "Vakfın açıklamasında, dönemin vesayet tahakkümüne işaret edilerek, başka komplo teorileri geçersiz kılınmaktadır: 'Kararın, o dönemin anti-demokratik şartlarında sivil iktidarın isteği ve iradesi dışında imzalandığı, bu kararın hükümetin daha sonraki demokratik uygulamalarıyla örtüşmediği görülmektedir' " dedi.
 
-"SAVCILAR BU KEZ KASETLERE KARŞI MUTEYAKKIZ OLSUN..."-
Gülerce Vakfın açıklamasında, en dikkat çekici bölümün elbette, geçen seçimlerde gündeme gelen ve özel hayatı ihlal eden kaset komplolarıyla ilgili uyarı olduğunu belirterek, "Maalesef siyaseti şekillendirme amaçlı servis edilen kasetler, belli mihraklar tarafından ya ima ile ya da doğrudan "cemaat"e mal edilmeye çalışıldı. Allah'tan korkan insanlara bundan daha ağır, bundan daha alçakça saldırı olamaz. Bu defa devletin istihbarat birimleri müteyakkız olsun..." uyarısında bulundu.
Hüseyin Gülerce yazısını "Cemaat-hükümet meselesi üzerinden haftalardır süren tartışmalarda, üslup hataları yüzünden Anadolu insanı üzüldü, kırıldı. Yürekler kavruldu, zihinler bulandı. Artık gönül köprülerinin tamiri zamanıdır. 'Sen hatalıydın, yok sen hatalıydın...' yaklaşımından sulha, kalp yumuşamasına kapı aralanamaz... Seçilmiş iktidarlarla, kimsenin alıp veremediği olamaz. İktidarlar da herkesi kucaklamayı, adaleti ve hukukun üstünlüğünü esas alırlarsa, mesele kalmaz..." diye bitirdi.