Gündem
04 Ağu 2014 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Gülerce Hanefi Avcı'dan özür diledi!

Zaman gazetesindeki yazılarına bir süre için ara veren Hüseyin Gülerce, Hanefi Avcı'dan neden özür diledi?

Hanefi Avcı'ya özür borcum var diyen Hüseyin Gülerce, "Onunla ilgili yazdıklarıma dönüp baktığımda üzüldüm. Özel hayatıyla ilgili meseleleri bile malzeme yapmışım, böyle bir yazıyı yazmış olmam çok zoruma gitti. Gerçekten utandım." dedi..
 
17 Aralık operasyonu sonrasında doruğa çıkan Hükümet-Cemaat Savaşından vaz geçilmesini isteyen ve Zaman gazetesindeki yazılarına bir süre için ara veren Hüseyin Gülerce, Türkiye'yi etkisi altına alan olayları, dünya gündeminden başlıkları ve son dönemde yaşanan en çarpıcı gelişmeleri yorumladığı Beyaz TV'deki Ortak Akıl programında çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Gülerce, canlı yayında Hanefi Avcı'nın yazdığı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında Cemaati ve cemaate mensup polisleri hükümete karşı komplo kurmakla suçlaması üzerine yazdığı yazılarıdan dolayı özür diledi. Avcı'ya özür borcum var diyen Gülerce, "Onunla ilgili yazdıklarıma dönüp baktığımda üzüldüm. Bana yakışmamış çünkü o yazılar. Söyledim ya yakışmamış, daha ağır laf var mı? Özel hayatıyla ilgili meseleleri bile malzeme yapmışım, yazıma, böyle bir yazıyı yazmış olmam çok zoruma gitti. Gerçekten utandım." dedi.
 
Yargılamadaki hatalar davalara gölge düşürdü
 
Hanefi Avcı, Şener ve Şık, Büşra Ersanlı, KCK davalarında, yargılama aşamasında bir takım problemler olduğu ve bunların davaların içeriğine gölge düşürdüğü apaçık.
 
HANEFİ AVCI'YA ÖZÜR BORCUM VAR
 
Şahsen, yeri gelmişken, şunu da söylemek isterim. Benim Hanefi Avcı'ya da bir özür borcum var.
 
Paralel yapı iddiası ile ilgili operasyona ve bunun arkasından hazırlanacak iddianameye, yargılama safhasına ikaz anlamında söylüyorum. Yazılan, söylenen, operasyonlar, tutuklamalar, bu yakın tarihteki darbe ve darbeye teşebbüs davalarının safahatına bakıldığı zaman, aynı yanlışların yapılamaması lazım.
 
ÜZÜLDÜM, BANA YAKIŞMAMIŞ...
 
Neden benim bir özür borcum var? Onunla ilgili yazdıklarıma dönüp baktığımda üzüldüm. Bana yakışmamış çünkü o yazılar. Öyle yazmamam gerekiyordu ama ortaya sürülen belgeler, bilgiler, estirilen hava, o yoğun atmosfer içerisinde... Bunlar mazeret değil tabi, yanlışıma mazeret aramıyorum. Söyledim ya yakışmamış, daha ağır laf var mı? Özel hayatıyla ilgili meseleleri bile malzeme yapmışım, yazıma, böyle bir yazıyı yazmış olmam çok zoruma gitti. Gerçekten utandım.
 
Onun için yargıya titizlikle bakmak lazım. Yargıçlar da, belgeleri bulanlar da çok titizlikle bakmalı.