Medya
28 Oca 2014 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Gülen'in stratejisi belli oldu: Kavgaya devam!

Fethullah Gülen'in BBC'ye yaptığı açıklamaları değerlendiren Emre Aköz, cemaatin bu kavgayı kazanacağına inandığını yazdı...

Fethullah Gülen'in BBC'ye verdiği röportajın yankıları sürüyor. Gülen'in mesajlarını yorumlayan Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz iddialı bir değerlendirmeye imza attığı yazısında "Gülen bence kavgayı kazanacağını hesaplıyor" dedi.

GÜLEN'İN STRATEJİSİ: KAVGAYA DEVAM

Gülen'in bir barış mesajı vermediğine dikkat çeken Emre Aköz "Gülen'in stratejisi: Kavgaya devam" dedi. Cemaatin bu kavgadan galip çıkacağına inandığını yazan Aköz bunun sebebi olarak 4 madde sıraladı.

İşte Aköz'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Kavgaya son verecek türde bir geri adım atması şart değildi. Hiç olmazsa ateşkes manasına gelecek bir mesaj verecek miydi?
Hayır, vermedi...
Sadece bir ara... "Bu fırtınanın dineceğine inancımı hiç kaybetmedim. Allah'ın izni ve inayetiyle... İcabında sükût dururuz" diyor ama o kadar...
"Sükût dururuz" derken, ateşkes yapmayı veya Başbakan'ın otoritesine tabi olmayı değil; sabretmeyi kastediyor. Zaten lafı kurduğu okullara devletin el koymasına getiriyor ki... Bence "yapacakları en fazla budur, biz de buna tahammül ederiz" diyor.
Neden böyle? Bence kavgayı kazanacağını hesaplıyor. Neye dayanarak? Gülen'in fikrini (kendi sözlerinden hareketle) şöyle özetleyebilirim:
1) Emniyet ve Yargı'daki görevden almalar, kurunun yanında yaşı da yaktığı için, diğer kesimlerde de hoşnutsuzluk yaratacak.
2) Yolsuzluklar konusunda Başbakan halkı ve elitleri ikna edemeyecek.
3) ABD ve Avrupa, demokrasi ve hukuk alanındaki sorunlar nedeniyle, Başbakan'ı desteklemeyecek.
4) Başbakan, Barış Süreci'yle amaçladığı noktaya varamayacak.
Gerçekleşmeleri halinde, bu dört temel nokta, Başbakan Erdoğan karşısında Cemaat'i galip getirebilir mi? Sanmıyorum.
Çünkü kavga süreci Cemaat'i fena halde örselerken, halkın Başbakan'a olan güçlü desteği hâlâ devam ediyor.