Televizyon
25 Eki 2013 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

GÜLEN'E RTÜK ŞOKU; HANGİ KANAL HAKKINDAKİ ŞİKAYETİ REDDEDİLDİ?

Fethullah Gülen'in,“Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle o kanal hakkındaki şikayeti reddedildi..

Fethullah Gülen'in, bir yayında “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle Ulusal Kanal hakkındaki şikayeti, AK Partili üyelerin de oyuyla reddedildi.

Fethullah Gülen, Ulusal Kanal’da bir yayına çıkan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey’in, kendisine yönelik olarak kullandığı ifadelerin “kişilik haklarına saldırı” olduğu gerekçesiyle, RTÜK’e şikayette bulundu.

Gülen’in, avukatı aracılığıyla yaptığı şikayeti inceleyen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, “Yayında Fethullah Gülen’in kişilik haklarına yönelik ihlal vardır” diyerek, kanala ceza verilmesini talep eden rapor hazırladı.

Rapor, Üst Kurul gündemine alındı. İki hafta önce yapılan toplantıda karar yeter sayısına ulaşılmayınca dosya, önceki gün üst kurulca ele alındı. Kurul’un muhalefet partilerine mensup üyeleri, “Yayın, düşünce özgürlüğü kapsamına girmektedir” diyerek Gülen’in başvurusu aleyhine oy kullandılar. Ancak asıl sürpriz, Kurul’un AK Partili üyelerinden geldi. AK Parti kontenjanından seçilen üyeler RTÜK Başkanı Davut Dursun ile Nurullah Öztürk de muhalefetle birlikte Gülen’in başvurusu aleyhine oy kullandı. Böylelikle Ulusal Kanal’a, Fethullah Gülen'in şikayeti nedeniyle ceza verilmedi.

ZAMAN GRUBU YAZARLARI AYAKTA

AK Parti - Cemaat çatışması son dönemde iyice gün yüzüne çıkmış, Gülen medyasından hükümete dönük sert yazılar gelmişti. Cemaatin önemli kalemlerinden Hüseyin Gülerce, dershanelerin kapatılması ile ilgili olarak Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV ekranlarından "Bu hükümet de bakan da tarihe kötü olarak geçecek" demişti.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, iktidarın medyayı baskı altına alıp yeniden dizayn ettiğini yazmış, Mehmet Kamış ise cemaatin AK Parti'ye oy vermesi için gerek kalmadığını ima ederek sandığa randevu vermişti.