Gündem
17 Ağu 2012 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:02

GÜLEN'DEN AYDINLIK'IN HABERİNE YALANLAMA!

Fethullah Gülen'in avukatı, Aydınlık Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan haberi yalanlayan bir açıklama yaptı.

Fethullah Gülen’in avukatı, Aydınlık Gazetesi’nin dünkü manşetinde yer alan haberi yalanladı.

CEMAAT MÜSTEŞAR İÇİN HAMLEYE HAZIRLANIYOR

İşte Fethullah Gülen Vekili Av. Orhan Erdemli tarafından yapılan açıklama:

"16.08.2012 tarihli Aydınlık Gazetesi’nde manşetten verilen haberde "Fetullah Gülen cemaati’nin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili yeni bir hamleye hazırlandığı, cemaatin Müsteşar Fidan’ın açığını aradığı; MİT, Emniyet ve diğer devlet birimleri yanı sıra CIA ve MOSSAD’la işbirliği yaparak hakkında bilgi topladığı" şeklinde tamamen hayali, asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır.
Aydınlık Gazetesi’nin, kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen hukuku yok sayarak sürekli olarak müvekkilim aleyhinde gerçek dışı yayınlar yaptığı kamuoyunun malumudur. Henüz bir hafta önce, "Başbakan’ın talimatıyla MİT’in Fetullah Gülen cemaati hakkında rapor hazırladığı" şeklinde bir iddia ortaya atmıştır. Ancak haberin gerçek dışı olduğu Başbakanlık Başdanışmanlığı tarafından kesin bir dille açıklanmıştır. MİT Müsteşarlığı da iddiaların hayal mahsulü olduğunu, belirli çevrelerin Teşkilat aleyhinde yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda kasıtlı olarak hazırlandığını basın açıklamasıyla duyurmuştur. Ayrıca gazetenin ’aşağılama, iftira ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarını işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştur. Tarafımızca da İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde manevi tazminat davası açılmıştır.

Haberi derhal yalanlanınca ne yapacağını şaşıran gazetenin, bu kez de müvekkilimi suçlayarak dikkatleri başka yöne çevirmeye çalıştığı anlaşılmaktadır. Ancak bunca açıklama, tekzip, yargı kararına rağmen sürdürülen bu tutum basın özgürlüğünün suistimalinin tipik bir örneğini teşkil etmektedir. Suiniyetle, husumetle, önyargıyla insafsızca yapılan bu yayınlar, gerçekte gazetecilik faaliyeti değildir. Bilakis müvekkilim aleyhinde sistematik bir şekilde yürütülen dezenformasyon faaliyetinin bir parçasıdır. Bu kez operasyon, Hükümetimiz ve Devletimizin güzide kurumları ile ülkemize ve milletimize hizmet eden değerli şahsiyetler arasında fitne çıkarma projesi biçiminde tezahür etmiştir. Uydurma haberlerle, kirli senaryolarla, bir takım spekülasyonlarla böyle bir fitne ateşi yakılmak istenmiştir.

(...) Sonuç olarak müvekkilimin Devletimize ve idarecilerimize karşı saygısı, devlet kurumlarının ve hükümetlerin yıpratılmaması gerektiği noktasındaki hassasiyeti, devlete ve idarecilerimize destek olma noktasında halkımızı teşvik etmesi; bu yöndeki açıklamaları ve gayretleri de kamuoyunun hafızasında yer etmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla arzederiz."