Gündem
17 Mar 2014 19:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Gülen "Hiç iki ceketim olmadı" dedi, sosyal medya harekete geçti!

Fethullah Gülen'in Zaman gazetesine verdiği ceketli poz sosyal medyada günün geyiğine konu oldu.

Zaman gazetesi, günlerdir "Yılın röportajı" diye duyurduğu Fethullah Gülen söyleşilerinin ilkine bugün başladı. Röportajda kullanılan Gülen'in resminin altına aynen şu not düşüldü: "CEKETİN HİKÂYESİ: Fotoğrafta üzerinde görülen ceketi Hocaefendi, 1999’da Türkiye’den ayrılırken giymiş. Döneceği gün için sakladığı ceketin cebinde o gün okuduğu Cevşen de duruyor..."
Aynı ceket Ekrem Dumanlı'nın köşe yazısına da konu oldu. Dumanlı, Gülen ile aralarında geçen 'ceket diyaloğunu' şöyle aktardı:
BENİM HİÇ İKİ CEKETİM OLMADI...
Ceketli bir fotoğraf” istedik. O haneden biri koşarak bir ceket getirdi. Hocaefendi, “Bu benimki değil.” dedi ve kendi ceketini istedi. Gelen ceketin hikâyesi yürek burkacak kadar büyük bir anlam taşıyordu. Türkiye’den ayrılırken giydiği elbiseyi, döneceği gün için saklıyordu. Bunu mahzun bir sesle ifade eden Hocaefendi, elini ceketinin cebine atıp küçük bir Cevşen çıkardı. Türkiye’den ayrılırken okuduğu Cevşen’i cebinde mahfuz tutuyordu. Hüzünlendik…
Alelacele ceket getiren kişinin gönlünü almayı da ihmal etmedi. “Hayatımda hiçbir zaman iki ceketim olmadı.” dedi. Bu basit gibi gözüken cümle, basit bir tevazu değil; bir hayat tercihiydi. Bu hayat tercihinin kıymetini bilmeyenler ona “malikânede yaşıyor” gibi bir iftira ile çamur atıyordu.
VE SOSYAL MEDYA AYAKTA
Gülen'in 'hiç iki çeketim olmadı' sözleri sosyal medyayı anında harekete geçirdi. Twitter ve Facebook'a Gülen'in son bir kaç ay içinde farklı çeketlerle çektirdiği fotoğraflar yağmaya başladı.

İŞTE TWİTTER'DAKİ O GEYİKLER-FOTO GALERİ