Gündem
09 Ağu 2016 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

'Gülen, cemaati Vehbi Koç'un evinde aldığı direktiflerle kurdu'

Eskiden Fethullah Gülen'in en yakın isimlerinden olan Latif Erdoğan, Gülen'in, cemaati "Vehbi Koç'un evinde Fuat Doğu'dan aldığı direktiflerle" kurduğunu öne sürdü.

Eskiden Fethullah Gülen’in en yakınlarından biri olan ve orduda cemaatin "imamlığını" yapan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD desteğiyle kurulduğunu söyledi.

CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programına katılan Erdoğan, Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT tarafından destek gördüğünü belirterek, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaati, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” diye konuştu.

TSK içerisinde yüzde "80-90 civarında" cemaat mensubu askerin olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerine, “Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ‘Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir” dedi.

Latif Erdoğan, başlangıçta cemaat örgütlenmesi ve hiyerarşi bulunmadığını, ancak 1971 yılında Gülen'in Ankara'da "Vehbi Koç'un evinde Fuat Doğu'dan aldığı direktiflerle cemaat örgütlenmesine girdiğini" öne sürdü.