Medya
13 Mayıs 2013 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

GÜLEN CEMAATİ PARTİLEŞİYOR MU? YURT YAZARINDAN ÇARPICI İDDİA!

Mustafa Sönmez, "Obama'nın RTE'den sıkılmış olabileceği muhtemel" dedi ve ekledi: Oldukça sıcak bir döneme giriyoruz...

Yurt gazetesi yazarı Mustafa Sönmez bugün köşesinde ilginç bir analize imza attı. Yazısında Reyhanlı'daki saldırının Obama-Erdoğan görüşmesi öncesine denk gelmesinin dikkat çekiciliğine işaret eden Sönmez, ardından Türkiye siyasetini yakından ilgilendiren bir konuyu yorumladı.

Cemaat partileşiyor mu? sorusuna Hüseyin Gülerce, Mehmet Altan, Fehmi Koru ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın son dönemde yaptığı açıklamaları işaret ederek yanıt arayan Sönmez, "Obama’nın RTE’den sıkılmış olabileceği muhtemel" dedi ve ekledi: Oldukça sıcak bir döneme giriyoruz…

OBAMA ERDOĞAN'DAN SIKILDI MI?
 
Üç parçadaki Kürt politikalarıyla, Suriye işgüzarlığı ile AKP rejiminin Orta Doğu’da “yeni Osmanlıcılık” hevesinin ABD’nin hoşuna gitmediği çok açık. Obama’nın RTE’den sıkılmış olabileceği muhtemel. Bunun üstüne AKP’nin (memnuniyetsiz) koalisyon ortağı F.Gülen cemaatinin yeniden kılıçları kınından çıkarması bir tesadüf mü?
 
Herkes, Gülen’in vekilharcı zaman yazarı Hüseyin Gülerce’nin 5 maddelik kırmızı çizgilerini konuşuyor; Adeta muhtıra.. BDP’nin dümen suyuna girilmeyecek, BDP ile başkanlık, yarı başkanlık karşılığında pazarlık olmayacak, PKK meşrulaştırılmayacak, Türk milleti, anayasada silinmeyecek, Türkiye’yi federasyona götürecek taviz verilmeyecek vb… Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile görüşen 9 gazeteciden biri olan Mehmet Altan’ın, “Fethullah Gülen, görüşmede iktidara yönelik eleştiriler getirdi. Kaygı ve endişelerini de anlattı ” sözlerinin ve Gülen’in Samanyolu TV’de isim vermeden RTE’yi eleştirmesinin üstüne geldi bu kırmızı çizgiler.
 
GYV'NİN BİLDİRİSİNDE SİYASETE YÖNELİK İPUÇLARI VAR
 
9 Nisan 2012’de şöyle yazmıştım; “ RTE’nin aşırı güçlenmesi, “Hizmet” için bir tehdit. Cemaatten öteki koalisyon ortağına doğru kaymalar yaşanıyor. Hele ki para-pul söz konusu olunca. Bu durumda “Hizmet”in, hareket için bir tutkal olması beklentisi var. Ama, RTE’nin kendine yonttukları henüz hazmedilmiş değil. Nitekim Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yayımladığı bildiride siyasete yönelik hedeflerin ipuçları da var”.
 
PARTİLEŞME VAKTİ GELDİ Mİ?

Cemaat’in partileşme vakti geldi mi? Bu ihtimale AKP ne der? Fehmi Koru, 11 Mayıs tarihli Star’da tercüman olmuş; “”Cemaat veya Hizmet, tanımı gereği, siyaset-dışı kalan ve öyle kalması da gereken bir değer; …Siyaset, içine çektiklerinin değerini düşürebiliyor bazen. Bu sebeple bütün toplumu temsil iddiasının sürmesini isteyen Cemaat siyasete fazla yakın durmaz, duramaz.” Bu bir “wishfull thinking”..Yani öyle olmasını arzu ediyor Koru…Ama galiba pek öyle olmayacak…
 
Oldukça sıcak bir döneme giriyoruz…