Medya
13 Ara 2020 19:29 Son Güncelleme: 13 Ara 2020 19:57

Güle güle Burhan ağabey, yerin asla dolmayacak!

Son olarak Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan duayen gazeteci Burhan Ayeri'nin zamansız vefatı Türk basınını yasa boğdu.

Ekran Polisi olarak ünlenen duayen gazeteci Burhan Ayeri'nin vefatı üzerine Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, duygu yüklü bir yazı yazdı. 

'Güle güle Burhan Ağabey' diyen Aytuğ, Burhan Ayeri'nin yerinin asla dolmayacağının altını çizdi.. 

İşte o yazı:

Haber cep telefonuma düşünce kahroldum. Çünkü televizyon eleştirmenliğine yeni bir boyut katan, Ekran Polisi köşesiyle hepimize rehber olan, mesleğin duayenlerinden, Burhan Ayeri ağabeyimin yokluğu bende büyük bir boşluk yaratacaktı. Zira her sabah mutlaka göz attığım birkaç köşeden birini yazıyordu. Hıncal Ağabey'in de sık sık yazdığı gibi Burhan Ayeri'nin sadece televizyon eleştirileriyle kendini sınırlaması meslek adına büyük kayıptı. Çünkü siyasetten spora, ekonomiden magazine son derece geniş bir yelpazede vurduğu her yerden ses getiriyordu. Sonunda, yaşamının son döneminde birileri bunun farkına vardı da ona serbest bir köşe açtı. Güle güle Burhan Ağabey... Yerin asla dolmayacak...

Öte yandan Burhan Ayeri için için, "Klasik televizyon eleştirmenliğinin son ulu çınarıydı." ifadelerini kullanan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Televizyona çıktığım ilk günden beri eleştirilerine hedef oldum.

İnce ince, alttan alta giydirirdi bana.

Anlayışlı bir gülümsemeyle karşılardım eleştirilerini.

Çünkü eski yazarlara özgü mizahi bir dili vardı ve o dil bana sevimli gelirdi.

Merakla okurdum kendisini.

Vefat etti. Kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin."