Gündem
12 Mar 2023 18:15 Son Güncelleme: 12 Mar 2023 18:20

Güldür Güldür'den A Haber göndermeli çadır skeci: "Çadırın koridorundan çıktım.."

Güldür Güldür Show yeni bölümüyle ekranlara geldi. Programda A Haber'in çadır haberine yer verilen skeç sosyal medyada gündem oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla ara verilen Güldür Güldür Show'un yeni bölümü dün akşam izleyicilerle buluştu. Programın son bölümünde Ali Sunal'ın yaptığı konuşma gündem olurken depremin ilk günlerinde A Haber'in yaptığı çadır haberi de bir skece konu edildi.

Depremin ilk saatlerinde yetkililer tarafından yeterli müdahalenin yapılmadığı şeklinde eleştiriler yapılırken bölgeyi ziyaret eden A Haber, yaptığı çadır haberiyle tepki çekmişti. Haberde kişinin kaldığı 25 metrekarelik çadırın antresi, salonu, kileri tanıtıldı, büyüklüğü ve sıcaklığına vurgu yapılmıştı.

Güldür Güldür ekibi de yaptıkları 'Cahil Savar' adlı skeçte bu haberi konu edindi. Parodi haline getirilen haberi sunan oyuncu, "Deprem bölgesindeki bir çadırımızın koridorundan çıktım şimdi. İnanılmaz bir çadır, gerek konforu, gerek büyüklüğü... Valla ne güzel, yemekleriniz de çok güzel, harika. Keyfimiz yerinde diyebilir miyiz?" ifadelerini kullandı.

Ayrıca skeçte bazı insanların deprem bölgesine yaptıkları yardımları sosyal medyada paylaşma yarışı da eleştiri konusu oldu.

ALİ SUNAL'IN KONUŞMASI GÜNDEM OLDU
Güldür Güldür Show'un yeni bölümünde, Maraş merkezli depremlerle ilgili konuşan Ali Sunal, şu ifadeleri kullandı:

"Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip 'Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum' deyip istifa etmemesi normal midir sizce? Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bütün sorumlulardan birer vatandaş olarak hesap sormak. Artık normal olan her felaketi kadere bağlayanı değil o felaket olmadan önce bilimi dinlemektir. Bundan sonra normal olan yetki veren kişinin akrabasına, ailesine, partilisine, arkadaşına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır."