Gündem
04 Tem 2014 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Gül'den son dakika Başbakanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanlık ve AK Parti genel başkanlığına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu'nda Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi'ne katıldı.Sergi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti Genel Başkanlığı konusunda, "Bunların şimdi sırası değil, ben nihayetinde AK Parti'nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular" dedi.

Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Parti isterse Abdullah Gül geri çevirmez, genel başkanlığa aday olur” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine “Bunların şimdi sırası değil, ben nihayetinde AK Parti'nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular” diye konuştu.

Abdullah Gül, IŞİD tarafından rehin tutulan Türk TIR şoförlerinin serbest bırakılmasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Tabii, bunlar zor işler. Rehin tutulan, alıkonulan insanların sağ salim getirilmesi çok önemli. Sabırlı bir çalışma istiyor. Başkonsolosluğumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi de almak için çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde daha büyük sevinç yaşarız.”

GÖNLÜM RAHAT

Gazetecilerin soruları üzerine görev yaptığı 7 yılın değerlendirmesini yapan Gül, “Dolu bir yedi yıl geçti. Tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. ‘Aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diyenlere de kucağımı açtım. Demokratik bir ülkenin seçilmiş bir insanlarıyız. Süreler bittikten sonra halk takdir eder. Gönlüm rahat bir şekilde yedi yılın sonuna gelmiş bulunmaktayım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 5 partinin desteklediği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’yla yaptığı görüşmeye ilişkin, “Cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyaret yapmak isteyince ben de kabul ettim. Kendisine başarılar diledim” ifadelerini kullandı.