Kültür Sanat
26 Şub 2024 14:22 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 14:31

Gülay Fırat’ın kitabı ‘Son Gün’ raflarda yerini aldı!

Gazeteci Gülay Fırat'ın, işini ve çalışma arkadaşlarını yaşamının merkezine koyan başarılı bir reklamcı olan Mehir Çepni’nin, gereğinden fazla benimsediği kariyerinin tepe taklak olmasıyla değişen hayatını kaleme aldığı ikinci kitabı ‘Son Gün’ raflarda yerini aldı.

Gazeteci Gülay Fırat'ın ikinci kitabı ‘Son Gün’, Narsist Kitap’tan çıktı.

‘Son Gün’, işini ve çalışma arkadaşlarını yaşamının merkezine koyan başarılı bir reklamcı olan Mehir Çepni’nin, gereğinden fazla benimsediği kariyerinin tepe taklak olmasıyla değişen hayatını anlatıyor.

Romanın başkarakteri Mehir Çepni’nin işindeki “Son Gün"ü, aslında onun gerçek yaşama uyanışının ilk günü oluyor. Yoğun çalışma hayatında vaktini neredeyse ailesinden çok iş arkadaşlarıyla geçiren her işkoliğin mutlaka okuması gereken ‘Son Gün’, sürpriz finaliyle düşündürüyor.

Gülay Fırat’ın akıcı üslubuyla kaleme aldığı kısa romanı ‘Son Gün’de, modern dünyanın kariyer odaklı beyaz yakalı işkoliklerinin, okuduğunda kendisinden bir şeyler bulacağı film tadında bir serüvene sürüklüyor...

 

GÜLAY FIRAT KİMDİR?

Gülay Fırat gazeteciliğe 1994 yılında Hürriyet dergi grubunda başladı. Sabah ve Milliyet gazetelerinde uzun yıllar muhabir olarak çalıştı. Farklı ulusal gazetelerde yazı işlerinde haber editörlüğü de yaptı. İşletme Fakültesi mezunu Gülay Fırat, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans yaptı. Sürekli basın kartı sahibi Gülay Fırat’ın “Son Gün” adlı kısa romanından önce, “Acemi Çöpçatan” isimli yayınlanmış bir romanı daha bulunuyor. Serbest gazeteci olarak çalışmayı sürdüren Gülay Fırat, halen kendi adını taşıyan youtube kanalında farklı içerikler üretmeye devam ediyor ve yeni kitabı üzerine çalışmalarını sürdürüyor.