Teknoloji
28 Tem 2022 15:44 Son Güncelleme: 28 Tem 2022 15:46

GTA 6'nın detayları paylaşıldı: Oyun ne zaman çıkacak; ana karakter kim; nerede geçecek?

Oyun severlerin en çok beklediği oyunlardan olan Grand Theft Auto 6 ile ilgili detaylar sonunda ortaya çıkmaya başladı.

Şirket çalışanlarının oyun yapımcısı Rockstar'da morallerin çok yüksek olduğunu söylemesine rağmen GTA 6'nın geliştirme süreci beklenenden çok daha yavaş ilerliyor. Şirketin birçok oyununda imzası olan Dan Houser'ın Rockstar'dan ayrılmasının ardından, GTA 6'nın seleflerinden çok daha farklı olabileceği konuşuluyordu.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre GTA 6'nın oynanabilir karakterlerinden biri kadın olacak. Ana karakterlerin ''Bonnie ve Clyde''dan esinlenildiği belirtti. Yapımcılar, marjinilize edilen gruplar hakkında şaka yapmaktan kaçınacaklarını ifade etti. 

Sektör uzmanları GTA 6'nın Nisan 2023-Mart 2024 arasında çıkacağını düşünse de geliştiriciler bundan emin değil. Haber için konuşan kaynaklar, oyunun çıkmasına en az iki yıl olduğunu söyledi.

Kaynaklara göre GTA 6'nın haritasının seleflerinden çok daha büyük olması; hem Güney hem de Kuzey Amerika'dan bölümler içermesi planlanıyordu. Ancak yeni oyunun Miami'nin hayali bir versiyonunda geçmesine karar verildi. Daha önceki oyunlarda bu şehre Vice City ismi verilmişti.