Gram altın için rekor tarihini açıkladılar! ‘2500 liralık harekete hazır olun…’

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı sonrasında yatırımcıların gündemindeki sıcaklığını bu sabah da koruyor. Mart ayında bankanın faiz indirimi yapmayacağının mesajını vermesi ile ons altın, gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları bu sabah yükselişe geçti. Uzmanlardan altının gram fiyatı içinse tahmin gecikmedi. Tarihi açıklayıp, rakam verdiler.

Gram altın için rekor tarihini açıkladılar! ‘2500 liralık harekete hazır olun…’ - Sayfa 1

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için piyasaların yakından takip ettiği açıklamayı yaptı. Banka faizleri 23 yılın zirvesinde sabit bıraktı. Kararın ardından konuşan Başkan Jerome Powell faiz indirimi için, “Fed’in Mart ayına kadar faiz indirimi konusunda yeterli güvene sahip olması olası değil” dedi.

18
Gram altın için rekor tarihini açıkladılar! ‘2500 liralık harekete hazır olun…’ - Sayfa 2

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Powell’ın Mart’ta bir faiz indirimi olmayacağının mesajının vermesinin ardından piyasaların ilk tepkisi negatif oldu. Altın ise pozitif olarak ayrıştı. Bu sabah ise ons altın tarafında oklar yeşil yanmaya devam etti. Altının ons fiyatı 2050 dolardan işlem görüyor. Yurt içine bakıldığında gram altın 2045 lira seviyelerinde değerleniyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3.344 TL, Cumhuriyet altını 13.759 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1865 lira civarında hareket ediyor.

28
Gram altın için rekor tarihini açıkladılar! ‘2500 liralık harekete hazır olun…’ - Sayfa 3

HEM ONS ALTIN HEM GRAM ALTIN İÇİN TARİHİ ZİRVE TAHMİNİ

Peki altın fiyatları için bundan sonraki adım ne olacak? Altın düşecek mi yükselecek mi? Yatırımcıların merak ettiği konuda soru işaretlerini gideren açıklama Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz’dan geldi. 2024 için altın fiyatları tahminini açıklayan Doç. Dr. Eryılmaz, ikinci yarıda güçlü yükselişlerin yaşanabileceğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

38
Gram altın için rekor tarihini açıkladılar! ‘2500 liralık harekete hazır olun…’ - Sayfa 4

“Beklentimiz ikinci çeyrek başı ila üçüncü çeyrek sonunda faiz indirimleri ve Merkez Bankası’nın da çok erken faiz indireceğini düşünüyorum. Faiz indirimleri yaklaştığı için ufak ufak altında ivmelenmeler beklenirken, asıl faiz indirimleri geldiğinde de 2024’ün ikinci yarısında, hem ons altın hem de gram altında tarihi zirveleri göreceğiz. 2 bin 500’lük hareketi altın tarafında öngörüyoruz.”

48