Ekonomi
07 Oca 2024 18:46 Son Güncelleme: 07 Oca 2024 18:48

Gram altın için çarpıcı tahmin! Uzman isim 'yeni zirveler gelecek' diyerek büyük fırsatı açıkladı

Altın fiyatlarında yatay seyir sürüyor. Bu hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası düşen fiyatlar, daha sonra hafifçe toparlandı. Gram altın ve ons altında bir haftadır devam eden nispeten sakin seyir nedeniyle yatırımcılar "Altın fiyatları düşecek mi" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Son fiyatları değerlendiren finans uzmanı İslam Memiş, düşüşlerin büyük alım fırsatı olduğuna dikkat çekerek rakam verdi.

Altın fiyatları yükselişine bu hafta ara verdi. Ons, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın, Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri ve Fed'in faiz indirimi sinyali vermemesi nedeniyle düşüş yaşadı. Daha sonra küçük kazançlar elde eden ons altın 2 bin 43 dolar seviyesinde, gram altınise 2 bin 60 TL seviyesinde kapandı. Fiyatlardaki son dalgalanmalar ve ardından gelen yatay seyir nedeniyle yatırımcılar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak etmeye başladı.

"Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi, ralli bitti mi" gibi sorular arama trendleri arasına girerken, geçmiş birçok tahmini çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni tahminlerini sıraladı.

ONS ALTIN ABD'DEN GELEN VERİLERLE YÖN BULUYOR

Altın fiyatları için önemli bir veri olan ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı. ABD’de tarım dışı istihdam, Aralık 2023’te 216 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,7 oldu. Verinin ardından ons ve gram altın fiyatı çakıldı. Gram, dolar kurundan bulduğu destekle daha az kayıp verdi.

Günün ilerleyen saatlerinde veri sonrası fiyatlarına dönen ons ve gram haftayı 2 bin 43 dolar ve 2 bin 60 TL'den kapattı. Verinin ardından güncel altın tahminini paylaşan İslam Memiş, düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirterek tahminlerini paylaştı. Memiş, şunları kaydetti:

İSLAM MEMİŞ’DEN ALTIN TAHMİNİ

“Ons altın fiyatı haftayı 2043 dolar seviyesinden kapattı. Dolar endeksinde yaşanan yükselişle birlikte 2030 dolar destek seviyesinin aşağısı kırılmıştı. Tekrar yukarı yönlü hareketle 2043 dolar seviyesinde haftalık kapanış yaptı.

“DÜŞÜŞLER BİR ALIM FIRSATI”

Teknik olarak ons tarafında 2030-2070 dolar aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Düşüşler kalıcı değil. Ons altında hedef 2150 dolar seviyesi. Ons altın tarafını takip edenler düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmesi önemli olacaktır.

“GRAM ALTIN HEDEFİ 2150-2200 TL”

Gram altın TL fiyatı için 100 liralık bir makas aralığı var serbest piyasalarda. Bu geçerliliğini korumakta. 100 TL'lik makası mutlaka göz önünde bulundurulmalı.”

Yılın ilk çeyreğinde takip ettiğimiz seviye 2 bin 150-2 bin 200 TL seviyesi. Düşüşler bir alım fırsatı. Gram altında yukarı yönlü hareketler devam edecek. Elinde altın bulunduran yatırımcılar için satış için erken diyebilirim. Yeni zirveler gelecektir.”