Gündem
09 Eki 2011 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI! İLK DEFA ALTIN PORTAKAL ALAN ÜNLÜ OYUNCU KİM?

AKSAV'ın işbirliğinde düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, “Açılış ve Onur Ödülleri Töreni” ile başladı.

48. ULUSLARARASI Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün düzenlenen resepsiyon ve “Onur Ödülleri Töreni” ile başladı. Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) ile Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın’ın ev sahipliğindeki resepsiyona Türk sinemasının ünlü isimleri katıldı.

Akaydın, yarım asırdır emin adımlarla yürüyen Altın Portakal Film Festivali’nin büyüyerek kök salmasına herkesin tanıklık ettiğini kaydetti. Daha sonra gerçekleşen açılış törenine kırmızı halıdan geçerek gelen sanatçılara, vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Gecede, Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Engin Çağlar, Halit Akçatepe, Mehmet Dinler ve dünyaca ünlü sanatçı Rustam Ibragimbekov’a ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verildi. Rutkay Aziz, “Sanatta Sosyal Sorumluluk”, Suna Selen “Yıldırım Önal Anı”, “Godzilla” lakaplı sinema emekçisi Selahattin Geçgel ise “Emek” ödülü aldı.

Ödülünü Zuhal Olcay’ın elinden alan Rutkay Aziz, 1979 ve 1980 yıllarında sansür ve darbe nedeniyle yapılamayan film yarışmalarının ödüllerinin 30 yıl sonra sahiplerini bulacağını belirterek bunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı.

İLK KEZ ALTIN PORTAKAL ALDI!

Perran Kutman’a ödülünü veren Şevket Altuğ ise “Türkiye’nin en büyük kadın oyuncularından birine bu ödülü vermek büyük onur” dedi. Kutman ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı.

Zuhal Olcay ve Jane Birkin geceye şarkılarıyla renk kattı.