Gündem
15 Eki 2013 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

GÖZDE KANSU'NUN KOVULDUĞU VELİAHT KALDIRILIYOR MU?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'na göre Gözde Kansu'nun kovulduğu Veliaht için erken final tehlikesi var.

GÖZDE KANSU GİTTİ ‘VELİAHT’ GERİLEDİ!

"Geride bıraktığımız haftanın en çok tartışılan, konuşulan konularından biri neydi? ATV'deki "Veliaht"ın sunucusu Gözde Kansu'nun dekoltesi...
Kansu'nun dekoltesi programın yayını sırasında önce sosyal medyayı salladı, sonra gündemi...
ATV, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in göğüs dekoltesine taktığı Gözde Kansu'yu, "Başarılı değildi, biz de değiştirmeyi düşünüyorduk onu" diye gönderip, yerine Murat Başoğlu'nu getirdi.
Kansu'nun sunduğu "Veliaht"ı cumartesi akşamı televizyon karşısına geçen 100 kişiden 7.2'si izlemişti, Başoğlu'nun sunduğu "Veliaht"ı ise 100 kişiden 5.3'ü seyretti.
Gözde Kansu'nun sunduğu "Veliaht", 2.74 reytingle "En çok izlenen 100 program" listesinde 14'üncüydü, Murat Başoğlu'nun sunduğu yarışma aldığı 2 reytingle 19'uncu oldu.

8 ÜNLÜ ŞARKICI VAR AMA...

ATV gibi bir kanalda, prime time kuşağında Deniz Seki, Hande Yener, Cengiz Kurtoğlu, Musa Eroğlu (Nükhet Duru), Niran Ünsal (Emre Altuğ), Kutsi, Rafet El Roman ve Kubat'ın veliahtlarını aradığı yarışma için çok, ama çok bir düşük bir reytingtir bu...
İlk hafta Gözde Kansu'nun salladığı sosyal medyayı ikinci hafta da Hande Yener sallamış...
Yapmayın Allah aşkına...
O saatte ekran karşısındaki 100 kişiden 25'i "Yetenek Sizsiniz Türkiye"yi (Star TV), 19'u "Şevkat Tepe"yi (STV), 16'sı "Fatih Harbiye"yi (FOX), 15'i "Arka Sokaklar"ı (Kanal D) izliyor da, Türkiye'nin sekiz ünlü şarkıcısının yarıştığı "Veliaht"ın share'i yüzde 7.2'den 5.3'e geriliyorsa, başta "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" diyenler olmak üzere birilerinin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerekmez mi bu durumda?
Artık Gözde Kansu yüzünden mi, başka bir gerekçeyle mi bilemem, ama "Veliaht"ın geçen haftaya oranla 350 bin seyirci kaybettiği ortada.
Böyle giderse "Erken final" yapma tehlikesi bile var.

BAŞARAMAZSA YAZIK OLUR
Oysa iki nedenle zoru başarmaya mahkum bu yarışma...
Birincisi "Veliaht", ekranlarda müzik eğlence programı olmadığı için yeni şarkılarını, müziğin yenileri için de kendilerini tanıtma adına iyi bir platform.
İkincisi daha yayınlanmadan "Talent Hunters" (Yetenek Avcıları) adıyla Fransa, Sırbistan, Hırvatistan, Çin ve Vietnam'a satılmış bir Türk formatı bu.
Türkiye'de başarılı olmazsa, "Ölü doğar" ve formatı satın alan ülkeler yarışmayı yapmaya cesaret edemez.

O yüzden acil müdahale şart "Veliaht"a... Yapımcıları, barkovizyondan sahneye yansıyan ve fena halde göz yoran görüntüye son vererek başlayabilirler işe...

Sonrasında ise "Yarışmanın bahane, hikayeler şahane" dedirtmeleri gerekir seyirciye... Yoksa "Veliaht"ın işi zor bu gidişle!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN