Gündem
12 Mar 2010 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

''GÖZDE İTİRAFÇI'' DİNÇ BİLGİN HABER KANALI 24'TE NASIL BİR SKANDALA İMZA ATTI?

Taraf Gazetesi'ne yaptığı açıklamalardan sonra medyanın gündemine oturan Dinç Bilgin, dün akşam Kanal 24'te Ali Bayramoğlu'nun sunduğu "Demokrasi Arşivi" adlı programa konuk oldu.

2003-2004 yıllarında Etibank’ı zimmetle dolandırmaktan yargılandığı davada; Ak Parti’yi, TMSF’yi, yargılandığı mahkemenin başkanını ve mahkeme bilirkişisini gericilikle, irtica yanlılığıyla suçlayan ve kendisinin laiklik yanlısı olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzluklarını deşifre ettiği için mağdur edildiğini ileri süren Dinç Bilgin, dün akşam skandal bir yalana imza attı.

Son zamanlarda medyada giderek daha fazla ilgi görmeye başlayan Bilgin, bir zamanların en büyük iki medya patronuydu ve 28 Şubat post modern darbe sürecinde Sabah ve ATV ile oynadığı rolü deşifre etmeyi haber kanalı 24’te sürdürdü.

Bilgin geçen hafta Taraf gazetesine verdiği röportajdan sonra dün akşam da Kanal 24 ekranlarında gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Demokrasi Arşivi” adlı programa konuk oldu.

Dinç Bilgin, programın bir bölümünde Sabah gazetesinin kurucularından Fazıl Irmak Tülbentçi’yle hala görüştüğünü, iyi dostu olduğunu söyledi!  Oysa “Dostum ve hala da görüşüyorum” diyerek andığı kişi, gerçekte 6 ay önce hakkın rahmetine kavuşmuştu. Irmak Tülbentçi 26 Eylül 2009’da Kıbrıs’ta tatil sırasında yaşamını yitirmişti. Yani tam 6 ay olmuştu Tülbentçi vefat edeli.

İşte Bilgin’in Nisan 1985’de çıkan Sabah gazetesini birlikte kurduğu merhum Tülbentçi için “Irmak Tülbentçi arkadaşım, hala da dostum” dediği programın skandal bölümü:

ALİ BAYRAMOĞLU: Sizin Yeni Asır maceranız çok eski, aileden geliyor…

DİNÇ BİLGİN: Tabii Yeni Asır konusunda ben çok şanslıyım. Yani benim babam gazete sahibiydi, dedem gazete sahibiydi. Ben onun üzerine geldim, işe başladım. 1960 senesinde başladım. Yani oldukça erken yaşta, gazete sahipliği işinin içinde oldum.
ALİ BAYRAMOĞLU: Nasıl bir çizgi izledi Dinç Bey Yeni Asır, bilmeyenler için söyleyin…

DİNÇ BİLGİN: Yeni Asır gazetesi demokrat bir gazeteydi. Son derece demokrat bir gazeteydi. Yani işte eski tarihine bakarsanız, serbest fırka kurulduğu zaman serbest fırkaya sayfalarını açan, arkasından Demokrat Parti’ye o büyük mücadeleye, demokrasi mücadelesine sayfalarını açan çok önemli bir gazeteydi.
ALİ BAYRAMOĞLU: 120 bin satışa kadar ulaşan bir tirajı olmuştu…

DİNÇ BİLGİN: Evet… Yani net tirajı 1983-84 yılında 100-120 bininin üzerinde ortalama…

ALİ BAYRAMOĞLU: Nerde satıyordunuz bu gazeteyi?

DİNÇ BİLGİN: İzmir ve Ege’de 4 ilde… Yani, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla…

ALİ BAYRAMOĞLU: Peki sizin bu bütün o bölgenin reklamlarını varsayıyorum; kendi gazetenize doğru aktarmanız ulusal büyük gruplarda tepki yarattı mı, rekabete yol açtı mı?

DİNÇ BİLGİN: Tabii, tabii… Oradaki enteresan bir anekdot anlatayım size. Bizim o zaman İstanbul’dan da reklam alma faaliyetimiz vardı. Irmak Tülbentçi arkadaşım, hala da dostum. Bize böyle bir broşür hazırladı. Bize böyle bir broşür hazırladı. Orda Yeni Asır böyle efe kıyafetli… Kocaman boyu… Uzun boylu… Kocaman bi Efe… Çakıcı gibi. Onun belinin hizasında Hürriyet, onun biraz daha altında Milliyet, Tercüman… O zamanki gazeteler sıralanmış… Böyle bir şey… Eeee broşür… Bu İstanbul’da çok büyük bir gürültüye sebep oldu ve beni Gazete Sahipleri Sendikası’ndan haysiyet divanına verdiler atılmam için. Sonradan hoşuma da gitmişti o kavga.

MEDYARADAR-ÖZEL