Politika
29 Nis 2022 18:28 Son Güncelleme: 29 Nis 2022 21:06

Gözaltına alınmıştı: CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan hakkında karar

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan gözaltına alındığını duyurdu. Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Özcan'ın Hürriyet yazarı Nedim Şener'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkartıldığını ve ifadenin ardından serbest bırakıldığını aktardı.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

 T24'te yer alan habere göre; şu an havalimanı karakolunda tutulan Özcan, gözaltı nedenini bilmediğini aktardı. Saat 16.20'de havalimanına inen ve 10 dakika sonra pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınan Özcan, ifadesi alınmak üzere havalimanı karakolu dışında farklı bir birime götürülüyor.

"SAVCILIK HAKKIMDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTMIŞ"

Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ramazan Bayramı için ABD’den geldiğim İstanbul’a giriş yaparken havalimanında gözaltına alındım. Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkartmış. Henüz detayları bilmiyorum. İfade vermeyi bekliyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ: ÖZCAN’IN TÜRKİYE’YE GİRERKEN NEDEN GÖZALTINA ALINDIĞI BELLİ OLDU

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Özcan'ın, Hürriyet yazarı Nedim Şener'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkartıldığını aktardı.

 Yarkadaş'ın konuya ilişkin Twitter paylaşımı şöyle:

 "CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın Türkiye’ye girerken neden gözaltına alındığı belli oldu. CHP’li Özcan, Hürriyet Yazarı Nedim Şener’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkarılmış. Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakılacak."

 "SERBEST BIRAKILDI"

Yarkadaş, bir sonraki paylaşımında ise Yurter Özcan'ın ifadesinin ardından serbest bırakıldığını duyurdu.