Gündem
17 Eki 2023 15:04 Son Güncelleme: 17 Eki 2023 16:08

Gözaltına alınan TRT Haber muhabiri Elif Akkuş hastaneye kaldırıldı

Avukat Hüseyin Ersöz, gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan TRT Haber muhabiri Elif Akkuş'un dün akşamdan bu yana iki kez hastaneye kaldırıldığını, şu anda da hastanede müşahede altında tutulduğunu belirtti.

TRT Haber'in 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş, hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında ifade vermek için gittiği polis merkezinde gözaltına alınmıştı. Avukat Hüseyin Ersöz, Akkuş'un dün akşamdan bu yana iki kez hastaneye kaldırıldığını, şu anda da hastanede müşahede altında tutulduğunu açıkladı.

Ersöz, "Geçmişte beyin ameliyatı olan ve stent takılan saygın ve bilinir bir gazeteciyi ifadeye çağırmak mümkünken, gözaltına aldırmanın gayrıhukukiliğini tartışmıyorum bile" dedi.

 

AVUKATINDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Ersöz açıklamasında, "Öncelikle muhatabın görüşünü almadan, tek taraflı bakış açısı ile yazılmış bir içeriği var. İkincisi, Elif Akkuş’un paylaştığı ileri sürülen ancak delillendirilmeyen X paylaşımları, TRT içindeki yolsuzluk ve adam kayırma iddilarına dayanıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu TBMM’de iki soru önergesinin konusu da yapıldı.

Üçüncüsü, haber dilinde bağlantı kurulmaya çalışılan, Elif Akkuş hakkındaki idari soruşturma ile gözaltına alınması arasında hiçbir bağlantı yok. İdari Soruşturma konusu açığa alma işlemi Ankara İdare Mahkemeleri önünde yargılama konusu. Ayrıca Müfettişlerin Adil Yargılanma Hakkı’na aykırı işlemleri ile dürütlük ilkesine aykırı uygulamaları da şikayet haline getirilmiş halde. Dördüncü olarak, TRT içindeki Nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılması iddiası herkes tarafından ileri sürülebilecek, İfade Hürriyeti kapsamındaki bir konudur. Bu iddiaların araştırılması en doğal olandır. Bu iddiaları araştırmadan “kurumları karalama” olarak nitelendirmek, eleştirel bakış açısı ve demokrasi ile bağdaşmaz. Ek bilgi de verelim: Dün Elif Akkuş’ın İstanbul ve Ankara’daki evlerinde arama yapıldı ve “suç konusu hiçbir bilgi elde edilemediğine” dair tutanak tutuldu. Bu konuda Elif Akkuş hakkındaki tek iddia, anonim bir hesaptan yapıldığı söylenen paylaşımların “bilgi kaynaklarından birinin” olduğu. Sözde bilgi kaynağı olmak ne zamandır suç, bunu da ayrıca sorgulamak gerekmez mi?" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

TRT'nin 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş, hiçbir gerekçe belirtilmeden açığa alınmış, hakkındaki uzaklaştırma süresi dolduktan sonra da TRT binasından içeri alınmamıştı. Ersöz, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, süre bitmesine rağmen TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söylemişti.

Ersöz,  dün anonim bir X hesabından yapılan paylaşımların "bilgi kaynağı" olmak iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılarak İstanbul'daki evinde arama yapılan TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş’un Ankara’da gittiği emniyet merkezinde gözaltına alındığını duyurmuştu.