Gündem
20 Ara 2011 19:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

"GÖZALTILAR KÜRT SİYASETİNİ BİTİRME AMAÇLI!"

Haber Aktif, Kürt basınına dönük gözaltı ve baskınları tartıştı. Önder Aytaç ve Aydın Engin operasyonları yorumladı...

Güne damga vuran gelişmelerden olan gazeteci gözaltıları Haber Aktif'te tartışmaya açıldı. KCK operasyonları kapsamındaki son gözaltı dalgasında onlarca gazeteci gözaltına alınırken DİHA ve Özgür Gündem merkezleri de baskına uğradı.

"AMAÇ KÜRT SİYASETİNİ BUDAMAK AKTİF UNSURLARI BİTİRMEK"

Programa gazeteci yazar Aydın Engin ile Önder Aytaç katıldı. Engin, operasyonu ve gözaltıları eleştirirken "BDP budanmak isteniyor" dedi. Engin, tutuklu gazeteciler için devlet ve muhafazakar medya kanadından gelen "ama onlar gazeteci değil" savunmasının utanç verici olduğunu söyledi. Tutuklamaların Kürt medyasını hedef aldığını hatırlatan Engin çarpıcı bir analizle süreci şöyle tarif etti:

"Bu tutuklama dalgaları Kürt siyasi hareketinin aktif unsurlarını budamak amaçlıdır. İnsanlara 'siz yasal yolları değil yasadışı yoları tercih edin dağa çıkın biz de sizi imha edelim' demektir."

Önder Aytaç ise gözaltıları desteklerken "olay artık yargıdadır bundan sonra mahkemenin vereceği kararı beklemek lazım" dedi. Aytaç, KCK yönlendirmesiyle basında kalemlerin kaleşnikof gibi kullanıldığını da söylerken Engin'den itiraz geldi. Engin, Aytaç'ı kesin hüküm vererek kendini mahkeme yerine koyduğunu söyledi.

"Ben Ersanlı, Zarakolu, Berktay'ın da dahil olduğu bu gözaltıların Kürt hareketinin faaliyet alanı ve aktivistlerini hedef alan bir operasyon olduğunda ısrar ediyorum. Başbakan'ın Ahmet Şık'ın kitabı için yaptığı bomba benzetmesi burada da devam edecektir."