Televizyon
03 Eyl 2013 00:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

GÖRÜŞ GÜNÜ KADINLARI DİZİSİ TUTAR MI?

Fox TV bu yıl diziler konusunda iddialı. Görüş Günü Kadınları tutar mı? Sinema TV yazarımız Murat Tolga Şen ilk bölümü yorumluyor.

Eylül geldi. Bir sürü yeni dizi başlıyor. Azı kalacak, çoğu 3-5 bölüm sonra gidecek. Görüş Günü Kadınları bu dizilerin iddialı olanlarından biri, Fox kanalında yayınlanıyor. Fox bu yıl dizi olayında hiç olmadığı kadar iddialı, kumandanın ilk sırasına geçmek için elinden geleni ardına koymayacak gibi görünüyor.

Dizileri artık herkes internetten izliyor. Hala TV’nin başında dikilip dizi saatini bekleyenler kadınlar! Annelerimiz, teyzelerimiz, eşlerimizden oluşan bir "dolma sararken dizi izleyenler klanı". Hal böyle olunca, bu yıl bol bol ’kadın dizisi’ izleyeceğimizden emin olabilirsiniz.

Görüş Günü Kadınları 3-5 bölümde nefesi tükenecek bir yapım gibi durmuyor, Fox dizilerinin amiral gemisi bile olabilir bu sezonda... Yapımcı firma NTC Medya, hapishane çekimleri için uygun mekan bulamayınca 20 yıldır kullanılmayan bir pamuk fabrikasını 1.5 Milyon TL harcayarak hapishane setine dönüştürdü. Aslında acıklı bir durum bir yandan... Adana Altın Koza’da bu yıl yarışacak filmlerin toplam bütçesi ile Adana’da set inşa ediyor diziciler. Sinemamız sürünüyor, dizi bütçeleri fezaya ulaşırken!

Dizide en çok göreceğimiz isim Nesrin Cavadzade, ona Şenay Gürler, Yıldız Çağrı Atiksoy, Semra Dinçer, İlhan Şeşen, Sinan Tuzcu, Kemal Uçar, Selim Erdoğan ve Alpay Atalan gibi güçlü isimler eşlik ediyor. Eşleri hapse girmiş dört kadının birbirleriyle kesişen hikâyesini anlatan “Görüş Günü”nün yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, yönetmeni ise Faruk Teber. Ancak okuduğuma göre Faruk Teber ilk bölümü çektikten sınra rejisör sandalyesini Veli Çelik’e bırakmış. Dizinin aroması bu durumdan nasıl etkilenecek, haftaya göreceğiz.

Tam bizim TV izleyicisinin hoşuna gidecek türden bir senaryo, başarılı oyunculuklar ama Görüş Günü Kadınları’nın ilk bölümünde en çok dikkatimi çeken şey enfes görüntü işçiliği oldu. Suskunlar’dan bu yana bu kadar iyisini görmemiştim.

Umarım bu bir şark kurnazlığı değildir. İlk bölüme yüklenip sonra giderek boşlanan bir çaba yoktur ortada. Kaldı ki öylesini de çok gördük, Hanımın Çiftliği örneğinde olduğu gibi.

Nesrin Cavadzade nihayet ’kötü kadın’ karakterlerinden kurtulmuş, ilk bölümden oturmuş bir oyunculukla çıktı karşımıza. Bana sorarsanız, ne Beren ne Tuba, Nesrin hem fizik hem de oyunculuk olarak çok daha önde... Bu diziyle hak ettiği üne kavuşacaktır diye düşünüyorum. Yıldız Çağrı Atiksoy’da iyi, Şenay Gürler bildiğimiz gibi, istese de kötü oynayamaz!

İlerleyen bölümlerde nasıl olur bilemem ancak sevimsiz gardiyan tiplemeleri yok Görüş Günü Kadınları’nda... Hatta olabildiğince yardımsever, sevimli tiplemeler olarak karşımıza çıktılar. Bu tür senaryolarda polis, gardiyan, koğuş ağası/hanımı gibi tipler olabildiğince grotesk bir biçimde işlenir, izletilir seyirciye... Bu tuzağa da düşülmemiş gibi görünüyor.

Müzik kullanımı biraz abartılı ancak sahnelerin duygusallığına iyi eşlik ediyor. Arada  duygusal görüntüler eşliğinde Sıla şarkıları benim hoşuma gitmiyor ama uzun bölümlerde uzun uzun bakışmalar olmadın diye böyle esler veriyorlar. Yalan Dünya bu numaranın suyunu çıkardı geçen sezon. 

Görüş Günü Kadınları’nı sevdim ancak endişeliyim. Hapishane teması her türlü ajitasyona açık olduğundan senaristler diziyi ’çok izlenir’ yapmak için gücün karanlık tarafına geçerlerse yandık! Bu dizi mutlaka tutar ama asıl önemlisi, umarım başladığı gibi devam eder.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com