Gündem
16 Eki 2021 11:09 Son Güncelleme: 16 Eki 2021 11:18

Görevden alınan Merkez Bankası başkan yardımcılarının veda mesajı! ‘Bir bürokrat için...’

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, yayınladığı veda mesajına, "Bu kadar kötü para politikası uygulanıp 128 milyar dolar satılırken, görevden alınıncaya dek bekleyen bir bürokrat için fazla duygusal bir veda" sözleriyle tepki gösterdi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla geçtiğimiz günlerde görevden alındı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, görevden alınan başkan yardımcılarından birine ait olduğunu belirttiği veda mesajını sosyal medya hesabından yayınladı. Paylaşılan metinde, özetle şu ifadeler yer aldı:

‘İÇİM RAHAT AYRILIYORUM’

"Kurumumuz, itibarı ve fiyat istikrarını sağlamak amacıyla atması gereken adımlar ile en değerli varlığımız olan para birimimizin istikrarını sağlamak, faizlerin temel belirleyicisi olan enflasyon beklentilerini hedeflere doğru geriletmek ve risk primlerini düşürerek belirsizlikleri azaltmak yoluyla verimlilik artırıcı yatırımları teşvik ederek ülkemizin ekonomik gelişimi için kritik bir rol üstlenmektedir.

Görev sürem boyunca kurumumuzun var olan yüksek kalitesini korumak ve naçizane artırabilmek için çaba gösterdim. Olanak ve koşullar çok elverişsiz bir nitelikte görünebilse de üstlendiğiniz görevin bilincinde olduğunuza kani olduğum için vicdanım ve gönlüm rahat ayrılıyorum."

'FAZLA DUYGUSAL BİR VEDA'

Özcan, metinde yer alan, "Kurumun kalitesini korumak ve artırmak için çaba gösterdim" ifadelerine tepki göstererek, "Bu kadar kötü para politikası uygulanıp 128 milyar dolar satılırken, görevden alınıncaya dek bekleyen bir bürokrat için fazla duygusal bir veda" dedi.

Özcan'ın yayınladığı mesaj şöyle: