Gündem
16 Tem 2021 14:48 Son Güncelleme: 16 Tem 2021 15:38

Görevden alınan Melih Bulu ile ilgili yeni detay ortaya çıktı! ‘Kim, nereye çağırdı?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu’nun, YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından Ankara'ya çağrıldığı ortaya çıktı.

YÖK Genel Kurulu geçen çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi gündemiyle olağanüstü şekilde toplanmadan önce Rektör Melih Bulu Ankara’ya çağrıldı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre YÖK Başkanı Yekta Saraç, makamına davet ettiği Melih Bulu’ya “Ayrılın, istifa edin. Biz de kabul edelim” dedi. Bu teklifi geri çeviren Bulu ise Saraç’a “Ben Cumhurbaşkanı’yla görüşürüm” diye yanıt verdi.

“YÖK’Ü TAKMIYOR”

Bulu’nun yanıtı Saraç’ ı ve YÖK üyelerini kızdırdı. Bu yanıt kurum tarafından “YÖK’ü takmıyor” şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine olağanüstü toplanan YÖK Genel Kurulu, oy birliğiyle Melih Bulu’nun görevden alınmasını kararlaştırdı.

Karar aynı gün Beştepe’ye giden YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirildi. Erdoğan da YÖK’ün talebini aynı gün kabul etti. Melih Bulu yayımlanan kararnameyle görevinden alındı.

TURAN: BAŞARALI OLMADI

Bu arada Bulu’nun rektörlük görevinden alınması AK Parti’de de memnuniyet yarattı. AK Parti Grup Başkanevkili Bülent Turan, şunları söyledi: “Bence atanması usule uygundu. Ancak gelen tepkilerden sonra kimliğini gizleyerek “Eskiden CHP’liydim” demesi eleştiri konusu olmuştu. AK Partili olmak suç değil. Başaralı olamadı. Uyum sağlayamadı. Cumhurbaşkanımız da bu süreci değerlendirdi.”