Gündem
12 Kas 2011 19:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

GÖREV ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞATILMALIDIR!

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Bayramın son gününde Van’da meydana gelen 5.6’lık depreme görevleri başındayken yakalanan ve üç gün sonra cansız bedenlerine ulaşılan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in yaşamlarını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Görevleri başındayken enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren her iki ismin de Türk basın şehitleri arasında anılacağını belirten Sertel, “Görevleri başındayken yaşamlarını yitiren iki meslektaşımız Türk basın tarihine görev aşkının, mesleğimizin cefakar yanlarının acı bir hatırası olarak geçeceklerdir.

Görev şehidi her iki meslektaşımızı her zaman saygı ve özlemle anacağız. Görev şehitlerimizin isimleri sonsuza dek yaşatılmalıdır. Bu konuda iktidara ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

Sertel, mesajında şunları söyledi:

ÇOK ACI HABER

“9 Kasım Çarşamba akşamı meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, lobisinde haber geçtikleri Bayram Oteli’nin yıkılmasıyla enkaz altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Dualarımız onlarlaydı, aldığımız acı haberle yıkıldık.

Meslek yaşamlarında önemli başarılara imza atan, kendilerini şahsen tanıdığım iki arkadaşımızı kaybettik. İlk depremde 600’ün üzerinde vatandaşımızı kaybetmişken, üzerinden iki hafta geçmesine rağmen binalarda herhangi bir önlem alınmaması, boşaltılmaması yıkımdan ziyade tam anlamıyla cinayet olmuştur.

Gazetecilerin ne denli zorlu şartlarda çalıştıkları, nerede olursa olsun felaket bölgesine ilk koşanlar arasında oldukları ve canları pahasına görev yaptıkları bizler tarafından bilinen ve onların hakkını hukuku savunmak için her platformda dile getirdiğimiz bir gerçekti. Ancak bu gerçeğin böylesine acı bir olayla, gözler önüne serilmesi üzüntümüzü kat be kat artırdı. Kamuoyunun haber alma hakkı adına gazeteciler neredeyse günün 24 saati kendilerini görevde hissediyor, görev yapıyor, yıpranıyor.

Sendikal ve sosyal haklardan ve hatta son dönemde ellerinden alınan yıpranma hakkından mahrum olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalışıyorlar ve görev şehidi oluyorlar.

DHA muhabirleri sevgili kardeşlerimiz Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’e Tanrı’dan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları, Doğan Haber Ajansı çalışanlarına ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyorum.”