Gündem
13 Ağu 2015 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Google'ın Alphabet'ine sürpriz BMW engeli

Google alan adını Alphabet.com olarak değiştirmeye niyet etmişti. Ancak bugün gelen sürpriz bir haberle yıkıldı.

Silikon Vadisi merkezli yazılım devi Google yeni kurduğu Alphabet.com ile büyük bir değişimin sinyalini vermişti. Ancak bu alan adını almak isteyen Google'ın önünde büyük bir engel var: BMW!

Neredeyse tüm internet kullanıcılarının günlük olarak sıkça kullandıkları arama motoru, Youtube, Gmail gibi eklentilerin hepsi Google'ın yeni kurduğu Alphabet Inc. çatısı altına geçti.

Hürriyet'in haberine göre, Google'ın almayı planladığı alan adının BMW'ye ait olduğu ortaya çıktı. Alphabet.com üzereinde filo hizmeti sunan BMW, bu sitenin şirketin önemli bir birimi olduğunun altını çiziyor ve satışın söz konusu olmadığını belirtiyor.

Şu an için Alphabet’in websitesi için abc.xyz kullanılıyor; ancak ünlü analistlere göre .com uzantısı ile bitmeyen alan adları güvenilmez ve zayıf bir algıya neden oluyor.

BMW ALPHABET.COM'U SATACAK MI?

Bu karmaşanın en kolay çözümü Google’ın domain’i BMW’den satın alması olarak ifade edilirken Alman otomobil devi bu konuda pek istekli değil. Bir şirket sözcüsü de yaptığı açıklamada şirketin bu alan adını satmayı planlamadığını ifade ederek BMW'nin bu konudaki tutumunu gözler önüne serdi.

Ayrıca BMW’nin Google’ı telif hakkı ihlalinden dolayı dava etme yolu da açık.