Gündem
18 Nis 2011 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

GOOGLE'DAN APPLE İTİRAFI!

Google ve Apple, akıllı telefon pazarında kıran kırana yarışırken, Google'ın bir üst düzey yetkilisinden gelen açıklama, kafaları karıştırdı.

"Apple’ın başarısı bizim başarımızdır" diyen Google’ın Asya-Pasifik bölgesinden sorumlu yöneticisi Daniel Alegre, "başarı"nın sırrını açıkladı.

Android işletim sistemiyle birçok akıllı telefon ve tablet bilgisayarda hakimiyetini güç geçtikçe artıran Google, bu alanda mobil cihazlarda görülen iOS’un mimarı Apple ile de mücadele halinde.

Ancak bu büyük rekabete rağmen Google, iPhone’un kaybetmesini değil, kazanmasını istiyor. Google’ın Asya-Pasifik bölgesinden sorumlu yöneticisi Daniel Alegre’ye göre Apple, iPhone ve iPad’le büyümeye devam etmeli. Zira milyonlarca iPhone kullanıcısı Google’ı kullanıyor ve Google’ın trafiği ciddi oranda artıyor. Bu da Google’ın sadece Android’den değil, rakipleri üzerinden de kazancını arttırdığını ortaya koyuyor.

"iPhone’un başarısı Google’ın başarısıdır" diyen Alegre, iPhone’un telefon pazarında büyümesinden memnun olduklarını işte bu sözlerle ifade etti.