Google sizin hakkınızda neler biliyor: Teknoloji devini takipten çıkarmak mümkün mü?

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google, sizi en yakınlarınızdan bile iyi tanıyor. Adınızı, yaşınızı, ilgi alanlarınızı ve sık alışveriş yaptığınız mağazaları herkesten iyi biliyor. Peki Google'ı takipten çıkartmak mümkün mü?

Google sizin hakkınızda neler biliyor: Teknoloji devini takipten çıkarmak mümkün mü? - Sayfa 1

Teknoloji şirketlerinin toplayıp sakladığı kullanıcı verileriyle ilgili tartışmalar son dönemde gündemden düşmüyor. Özellikle bir üründen bahsederken daha cümlemizi bitirmeden sosyal medyamıza düşen reklamlar, endişe yaratıyor.

110
Google sizin hakkınızda neler biliyor: Teknoloji devini takipten çıkarmak mümkün mü? - Sayfa 2

Peki Google'ın sizinle ilgili neler bildiğini telefonunuzda ya da bilgisayarınızda yapacağınız birkaç küçük hamleyle ortaya dökebileceğinizi söylesek ne dersiniz?

210
Google sizin hakkınızda neler biliyor: Teknoloji devini takipten çıkarmak mümkün mü? - Sayfa 3

Mashable Türkiye'de yer alan habere göre; Google adınızı, yaşınızı, ilgi alanlarınızı ve sık alışveriş ettiğiniz mağazaları bilmekle kalmıyor, sizi en yakınlarınızdan bile iyi tanıyor.

310
Google sizin hakkınızda neler biliyor: Teknoloji devini takipten çıkarmak mümkün mü? - Sayfa 4

Google Haritalar, gittiğiniz tüm ülkelerin, şehirlerin, turistik mekanların ve kullandığınız tüm yolların kaydını tutuyor. Reklam Kişiselleştirme sistemi de arama geçmişiniz, tarama verileriniz ve ekran sürelerinizi kullanarak "size özel içerikler" üretiyor.

410