Gündem
11 Ara 2014 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Google hangi ülkeden çekildi?

Google yetkilileri, İspanyol hükümetinin çıkardığı yeni telif yasasına göre her yayın için vergi ödemek zorunda olduklarına dikkat çekerek Google News İspanya'yı kapattı.

İspanya'da ekonomik krizin en önemli sorumlularından biri olarak gösterilen uluslararası şirketlerin servis verdiği ülkelerde az vergi ödemesinin ilk kurbanlarından biri arama motoru Google oldu.

VERGİ ÖDEMEK ZORUNDAYDI
İspanyol hükümetinin geçtiğimiz günlerde yasallaştırdığı ve 1 Ocak 2015 tarihinde yürülüğe girecek olan yeni Telif Hakkı yasasına göre Google arama motoru link verdiği siteler için İspanya'ya vergi ödemek zorunda kalacak. Bu karara karşı çıkan ve yıllarca vergi ödemeden İspanya'dan milyonlarca avro para kazanan Google yönetimi bir açıklama yaparak İspanya'dan çekildiklerini duyurdu.

16 ARALIK'TAN İTİBAREN ÇEKİLİYOR
Google News sorumlusu Richard Gingras, İspanyol hükümetinin çıkardığı yeni telif yasasına göre ülke topraklarında yayınlanan küçük büyük gözetmeksizin her yayın için vergi ödemek zorunda olduklarına dikkat çekerek, Google News İspanya'yı şimdilik kapatmak zorundayız dedi. Google arama motorundan yayınlanan haberlerden para kazanmadıklarının da altını çizen Gingras, 16 Aralık'tan itibaren İspanya'ya verdiğimiz servisten çekiliyoruz dedi. İspanya hükümeti geçtiğimiz hafta da ülkede çok sayıda korsan yayın yapan dizi ve film sitelerinin yöneticilerini gözaltına alarak hakklarında yasal işlemler başlatmıştı.