Teknoloji
16 Şub 2022 21:03 Son Güncelleme: 16 Şub 2022 22:26

'Google bizi dinliyor' efsanesi sona eriyor! Yeni güvenlik önlemi geliyor

Google, Android için geliştirdiği ve kişisel verilerin reklam amacıyla paylaşılmasını engelleyen Privacy Sandbox güvenlik özelliğini duyurdu.

Shiftdelete'nin derlediği habere göre; Bir süre önce teknoloji devleri arasında başlayan yazılım geliştirme rekabeti, son günlerce güvenlik konusu üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Son olarak, Android tarafında bulunan pek çok üretici, cihazları için 5 yıla kadar güvenlik desteği sunacağını açıkladı. Bunun ardından bugün yaptığı açıklamada Google, kullanıcı verilerinin reklam amacıyla üçüncü taraflarla paylaşılmasını sınırlayan Privacy Sandbox özelliğini Android için tanıttı. İşte detaylar…

PRİVACY SANDBOX DUYURULDU

Google, Android için geliştirdiği Privacy Sandbox özelliği üzerindeki gelişmelerini henüz tamamlamadığı için yakın zamanda paylaşılması beklenmiyor. Zira ortaya çıkan stabil bir sürümün ilk önce test edilmesi ve sonuçlarını görmesi gerekiyor.

Dolayısıyla Google, mevcut reklam politikaları ve şirketlerle olan anlaşmalarını en az 2024’e kadar daha devam ettirmeyi planlıyor. Fakat Android tarafındaki geliştiriciler ve de cihaz üreticileri, dilerse yeni Privacy Sandbox özelliğinin ilk taslağı üzerinde çalışmalarına başlayabilir. Ayrıca, bu yılın sonuna kadar da geliştiricilere özel bir beta yazılımının paylaşılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Snap Inc., şunları söyledi:

Snap’ta gizliliği bir öncelik haline getirdik ve bunu ürünlerimizi tasarlama şeklimizin merkezine yerleştirdik. Android için gizliliği koruyan yeni standartlar geliştirmek üzere Google ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.

Buna ek olarak Google, kendi reklamlarına, ürünlerine ve de sitelerine ayrıcalık göstermemekte kararlı olduğunu tekrar vurguladı. Ayrıca, ilgili düzenleyicilerden konuyla ilgili görüşlerini paylaşmasını istedi. Bununla birlikte, gizli veri toplamayı azaltmaya yardımcı olabilecek yeni teknolojileri araştırdığını söyledi.