Gündem
31 Oca 2023 13:45 Son Güncelleme: 01 Şub 2023 23:48

"Gökkubbe" belgeseli yayında

Haber-belgesel türündeki "Gökkubbe"de, İBB'ye yönelik başlatılan soruşturma sürecinde yaşananlar ve sonuçları ele alınıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturma sürecinde yaşananlar ve sonuçları "Gökkubbe" adıyla belgesel oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialara verdiği yanıtlar, gazeteci - araştırmacı, siyaset ve iletişim bilimcilerin konuyla ilgili düşüncelerinin yer aldığı "Gökkubbe" belgesel filmi dijital platformlarda yayınlandı.

Haber-belgesel türündeki "Gökkubbe"de, gazeteciler İsmail Saymaz, Melis Alphan, Murat Sabuncu, siyaset bilimci Can Kakışım, hukukçu Turgut Kazan, ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, iletişim bilimci Dr. Ali Haydar Fırat'ın süreçte yaşananlarla ilgili değerlendirmeleri ve yorumlarıyla soruşturma süreci ele alınıyor.

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde oluşturulan "Haysiyet Duvarı" çevresinde her akşam toplanan ve "demokrasi nöbeti" tutan kent sakinlerinin de görüşlerine yer verilen "Gökkubbe" haber belgeseli, Newsroom Media yapımcılığında hayata geçirildi.