Gündem
29 Nis 2022 10:26 Son Güncelleme: 29 Nis 2022 10:35

Gökhan Argın Aleyna Ağgül'ü intihara sürüklemişti! Oğlunun mesajları ortaya çıktı!

Iğdır’da apartmanın önünde cansız bedenine ulaşılan Aleyna Ağgül’ün intihar etmeden önce 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur, o bir tecavüzcü' notu bulunmuş, tutuklu bulunan Argın’a müebbet hapis cezası verilmişti. Bununla birlikte Argın’ın başka genç kızları da mağdur ettiği öne sürüldü, Aleyna'nın sevgilisi olan oğlunun attığı mesajlar da dosyaya girdi. Söz konusu mesajlarda, ''Lise arkadaşlarıma kadar yazıyorsun. Beni bu şehirde gavat ettin. Allah senin belanı versin'' ifadeleri dikkat çekti.

Iğdır'da 30 Eylül 2021'de, yaşadığı apartmandan kendini atarak intihar eden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül, ölümünden önce 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' yazılı bir not bırakıp intihar etmişti.

Türkiye'nin konuştuğu olayda Ağgül’ün ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan 41 yaşındaki Gökhan Argın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Son sözü sorulan Argın, savunmaya yapmaya kalkarken, mahkeme başkanı "Avukatların seni savundu. Senin son sözün nedir?" dedi. Sanık bunun üzerine bir şey söylemedi.

BAŞKA GENÇ KIZLARI DA MAĞDUR ETMİŞ
Bununla birlikte oğlunun sevgilisi 17 yaşındaki Aleyna Ağgül'e tecavüz ettikten sonra tehdit ve baskıyla intihara sürükleyen işadamı Gökhan Argın’ın başka genç kızları da mağdur ettiği öne sürüldü. Argın’a Aleyna'nın sevgilisi olan oğlunun attığı mesajlar da dosyaya girdi. O mesajlar, Gökhan Argın'ın çok sayıda küçük kıza aynı şeyi yaptığını ortaya koydu.

''BENİ IĞDIR'DA GAVAT ETTİN''
Dava dosyasına da giren, oğlu tarafından Gökhan Argın'a gönderilen mesajlarda, "Lise arkadaşlarıma kadar yazıyorsun. Beni bu şehirde gavat ettin. Beyza K. desem iyi bilirsin. Allah senin belanı versin" ifadeleri dikkat çekti.

İddialara göre işadamı Gökhan Argın, para ve pahalı hediyelerle kandırdığı bazı genç kızları ağına düşürdü. Ardından da birlikte alkol alarak cinsel istismarda bulundu. Maddi gücü ve ağırlığını kullanan Argın, benzer birçok olayın üstünü kapattı.

 ''KÜÇÜKLERDEN ELİNİ ÇEK''
Göktürk Argın'ın babasına attığı mesajlar da iddiaları kanıtlar nitelikte. Dava dosyasında da yer alan ve Aleyna'nın intihar ettiği saatlerde baba-oğul arasındaki mesajlaşmalarda, Beyza isimli kızın adı geçiyor. Yazışmada babasına beddua edip "Küçüklerden elini çek" diyen ve özür dilemesi gerektiğini söyleyen Göktürk Argın, Iğdır'ı terk edeceğini söylüyor.

''BİRÇOK MAĞDURUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ''
Ağgül ailesinin avukatı Sedat Karaoğlan da birçok mağdurun olduğunu düşündüklerini söyledi. Karaoğlan şunları söyledi: "Tespit edilen bir kız var. Gökhan Argın'ın oğlu Göktürk Argın'ın Beyza isimli arkadaşı. Iğdır'ı terk etmişler. Kıza ulaştık. Ancak Gökhan Argın'dan çok korktuğu için hiçbir şekilde müdahil olmadı."

"Iğdır'dan, bu yaşadıkları nedeniyle gittiğini biliyoruz. Korktuğu için anlatmıyor. Beyza gibi kanıtlanmamış ama iddia niteliğinde de bir sürü kız var. Bu insanların da artık çıkıp haklarını araması, dosyaya da cinsel saldırı suçunun eklenmesi gerekiyor. Çünkü sadece Aleyna'yı intihara sürükleme suçu yok. Bunun için istinafta başvurularımız olacak" dedi.

''LİSE ARKADAŞLARIMA KADAR YAZIYORSUN''

Oğlu Göktürk Argın'ın babasına üst üste yazdığı mesajlar şöyle...

  • Benim lise arkadaşlarıma kadar yazıyorsun. Beni bu şehirde kavat ettin.
  • Beyza K. desem iyi bilirsin.
  • Allah senin belanı versin. İki sene önce yazdığının haberi şimdi bana geliyor.
  • Sen beni namussuz ettin.
  • Allahsız.
  • Gidip benim ev arkadaşımın sevgilisini okuldan sordurdun.
  • Benim takıldığım kızla takıldın.
  • Ulan ben gideceğim bu şehirden.
  • Özür dileyip yakışanı yap.
  • Dünya kadar paran var. Git, istediğini çıkar gazinodan.
  • Küçüklerden el çek.