Polemik & Kulis
21 Haz 2015 23:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Gökçek'ten parsel parsel yorumu! ' Arınç bir laf etti, geri dönemiyor'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki polemiği sürdürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü gündemle Melih Gökçek başkanlığında bugün toplandı. Toplantıda, üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılan belediye arsasının Cumhurbaşkanlığına devredilmesi gündeme geldi. İki ay önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin oylarıyla 8 dönümlük arazi Başbakanlığa bedelsiz olarak 2 yıllığına tahsis edildi. Ancak Saray Cumhurbaşkanlığı’na devredilince tahsis bu kez değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı’na yapıldı. Böylece belediyenin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan ve bir bölümü üzerinde Saray’ın ana binasının da bulunduğu arazisi Cumhurbaşkanlığı’na geçmiş oldu.

Söz konusu karara tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis grupları, olumsuz oy vererek karşı çıktı. Bu sırada söz alan CHP’li meclis üyesi Hüseyin Kaya, arsanın Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Tartışmanın fitilini ateşleyen ise Kaya’nın "Ben zamanında 'Ankara talan ediliyor' dediğim için Meclis Başkanvekili Sayın Ali İhsan Ölmez, bana tepki gösterip sözlerimi geri almamı ve özür dilememi istedi. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın 'parsel parsel' şeklindeki sözlerinden sonra herhalde benden özür diler." şeklindeki sözleri oldu.

GÖKÇEK: GENEL BAŞKAN YARDIMCIMLA HALLEDERİM İŞİMİ

CHP'li Hüseyin Kaya kürsüde iken bir anda tepki gösteren Gökçek, "Parsel parsel hakkında bir iddianız varsa şimdi ispatlayın. Şerefli insanlar hemen ispat eder. Neyi kast ediyorsunuz söyleyin." diye bağırdı. Gökçek, devamla "Hemen o parsel parsel konusunda neyi kast ediyorsun söyleyeceksin. Bakın parsel parsel demek terbiyesizlik, terbiyenizi takının ve bize iftira atmayın. Neyi kast ediyorsunuz açıklayın." şeklinde konuştu.
CHP’li Hüseyin Kaya da "Ben söylemiyorum sizin genel başkan yardımcınız söylüyor." cevabını verdi.

"Başkasının kuyruğuna takılmayın, neyi biliyorsanız söyleyin. Öyle bir iddianız var mı? Öyle bir iddianız var mı sizi mahkemeye vereceğim?" diyen Gökçek, "Genel başkan yardımcınız söyledi." sözleri üzerine şöyle devam etti: "Bırakın onu. Genel başkan yardımcımla ben hallederim işimi. Senin var mı iddian? Seni mahkemeye vereceğim, orada ispat edeceksin."

'KIZGINLIĞINDAN SÖYLEDİ, GERİ DÖNEMİYOR'

Bülent Arınç’ın parsel parsel cümlesini yolsuzluk anlamında söylemediğini iddia eden Gökçek, şöyle devam etti: "Çıktı televizyonda söyledi. Ben bu parsel parsel kelimesini yolsuzluk anlamında kullanmadım. 100 tane konudan bahsedeceğim dedim, benim bahsedeceğim konular siyasidir dedi. Melih Gökçek’in geçmiş siyasi görüşleriyle ilgili dedi. Düşmüşsünüz bir lafın peşine, adam bana kızmış, bana kızgınlığından ağzından bir laf çıkmış, ne kendisi geri dönebiliyor, siz de düşmüşsünüz peşine gidiyorsunuz. Madem parsel parsel dağıtıldı da niye avcılığa gidip şikayette bulunmadınız?"

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Bu sırada hem CHP hem de AK Parti sıralarından sesler yükselmeye başladı. AK Partili meclis üyeleri Hüseyin Kaya’ya tepki gösterdi. Kaya, "Kürsü hakkıma saygı duyun." dedi. CHP’li Hicran Ceylan’la AK Partili üyeler karşılıklı söz dalaşına girdi. Ortam bir anda gerildi.

Tartışmanın ardından Gökçek, AOÇ’deki belediye arsasını Cumhurbaşkanlığı’na tahsisini öngören kararı oyladı. Karar, MHP ve CHP gruplarının ret oylarına rağmen oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.