Magazin
13 Nis 2021 15:03 Son Güncelleme: 13 Nis 2021 15:08

Gökçe Kırgız Taner'e 251 bin liralık tazminat davası!

Şarkıcı Gökçe Kırgız Taner'e başkasının ismini ve eserini kullandığı iddiasıyla bin TL maddi ve 250 bin TL manevi tazminat davası açıldı. Dava, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

"Kalbime Gömerim" adlı şarkısıyla bir dönemin fenomen olan Gökçe Kırgız, şimdilerde isim hırsızlığı iddiası ile gündemde. Gökçe Kırgız, 2006 yılında söylediği "Kalbime Gömerim" adlı şarkısıyla bir dönemin internet fenomeni olmuştu. Marka haline getirdiği adını kötü şekilde kullanarak itibar kaybına uğradığını iddia eden Gökçe Kırgız, Fikri Sinai Haklar Hukuk mahkemesine başvurdu. Adından haksız kazanç elde edildiğini söyleyerek tazminat talebinde bulundu.

Bugünkü davaya, davacı Gökçe Kırgız ve taraf avukatları katıldı. Gökçe Kırgız'ın avukatı, "Davaya konu olan 'Kalbime Gömerim O Zaman' isimli şarkıyı 2006-2007 yılında benim müvekkilim seslendirdiği halde o zamanlar yaşı küçük olduğu için marka patentine başvurmamıştır. Davalının gerçek isim Merve Doğan olduğu halde müvekkilimin ismini kullanarak piyasada yer etti. Daha sonra da ismini değiştirerek müvekkilime ait olan Gökçe Kırgız ismini aldı. Müvekkilim adını kullanarak itibar kaybı yaşatmıştır" diyerek, davanın kabul edilmesini talep etti.

Davalı Gökçe Kırgız Taner'in avukatı ise "Müvekkilim önce sahne adı olarak 'Gökçe Kırgız' ismi kullandı. Daha sonra isim değişikliği yaptı ve gerçek adı da Gökçe Kırgız oldu. Eserin söz ve müziği noter onaylı olarak müvekkilime aittir. Müvekkilim 2007 yılında seslendirdiği eserle başarı yakalamıştır. Ayrıca müvekkilim evlenmiş ve adı Gökçe Kırgız Taner olmuştur" diyerek, davanın reddi yönünde karar verilmesini talep etti.

Taraflar uzlaşmayı kabul etmediklerini belirterek, bir sonraki duruşmada tanıklarının dinlenmesini istedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.