Gündem
09 Ağu 2014 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Göğebakan ailesinden CHP’ye tepki!

Murat Göğebakan'ın amcası İsmail Göğebakan, aileleri üzerinden yapılan siyasi polemiğe sert çıktı..

Murat Göğebakan'ın amcası İsmail Göğebakan, aileleri üzerinden yapılan polemiğin siyasi çıkar malzemesi olarak kullanıldığını belirterek, CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu'na tepki gösterdi.
 
Adanalı şarkıcı Murat Göğebakan'ın, Yüreğir ilçesi Kozan Yolu'nda tuhafiye dükkanı işleten amcası İsmail Göğebakan, ünlü şarkıcının cenazesi sırasında yaşandığı iddia edilen "Yeri değil" polemiğine ateş püskürdü. Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un "Yeri değil" diyerek Bakan Çelik'i konuşturmaması iddiası ve yaşanan polemik nedeniyle müftünün Mersin'e sürüldüğü iddialarını açıkça yalanlayan İsmail Göğebakan, aileleri üzerinden bir polemik oluşturulduğunu ve bunun Bakan Çelik'e mal edildiğini ifade etti..
 
CHP'YE SİTEM
 
50 yıldır CHP'ye hizmet ettiğini belirten İsmail Göğebakan, Murat Göğebakan'ın ölümünden sonra Başbakan Erdoğan'ın bir an olsun ilgisini eksik etmezken, CHP'den hiç kimsenin cenazeye gelmemesine sitem etti. Faruk Loğoğlu'nun başsağlığı bile dilemeden, olayın aslını bilmeden böyle bir iddiayı meclis gündemine taşıdığını öne süren İsmail Göğebakan şöyle konuştu: 
 
"Kendisine derim ki Loğoğlu, günaydın. Bu haberi meclise taşıman için ilk önce yerinde bilgilen ondan sonra bunu meclise mi taşıyorsun ne yapmak istiyorsan yap. Ama asılsız haberleri bizim üzerimizden polemik amacıyla bir takım siyasi çıkar menfaatleri içerisinde bunu yapmanızdan dolayı kınıyorum. Benim hiçbir şekilde sağ kanala 50 yıldan bu yana elim hiçbir zaman gitmedi ama sayın Recep Tayyip Erdoğan bana yüreğini açtı ve cenazenin baştan sonuna kadar ev sahipliğini üstlendi. Sayın Loğoğlu ne yanıma geldi ne de acımı paylaştı. Asılsız haberler yapma koşuluyla bunlar sanki at yarışı oynarcasına hareket içinde bulunuyorlar. İlk önce bir gel, cenazenin sahibiyle görüş, bilgi sahibi ol, oluş ya da olmamış ona göre hareket et kardeşim. Ben acımı dahi yaşayamazken bu gibi polemiklerin yaşanması beni üzdü."