Medya
17 Ağu 2011 14:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

GOCUNMADIM AMA ÇATAL DİLİNE ŞAŞIRDIM! UMUR TALU PERİHAN MAĞDEN'İ YILANA BENZETTİ!

Habertürk yazarı Umur Talu kendisine vijdan kuaförü diyen Perihan Mağden'e çok sert cevap verdi...


"Tarafta bir kardeş sonunda beni de bulmuş! Ya o taraftan ya şu taraftan birinin vurması kesin de, beklemediğim biri. "

Perihan Mağden’in ismini hiç anmayan Talu,  "Şimdi dikenlediği "yıllarım"!, gıyabımda ve yüzüme "saygıyla" anardı" diyor yazısında. Ardından da eleştirilerini yanıtlıyor tek tek:

Ben (de) "Vijdan Kuaförü" imişim. "Vijdan yazılarıyla yıllardır, bıktırmışım! O yazılardan biri de mutlaka onun söz hakkı için olmuştur. Başkaları için de olduğu gibi; yeri gelince en karşı olduklarım için yazılanlar gibi.

"Vijdan Kuaförü"ne alınmam; o dükkânda "vicdansızlık", haset, fesat tıraşlamadıktan sonra! Keşke daha ziyade vicdansızlıkları yazsa.

Lakin, ne o ne başkası şunu karıştırsın: Medyada (ve her yerde), başına dert gelen, linçe maruz kalan kim olursa, bir kıymetim varsa, o an yanına gelirim. Ama kimsenin kankası, çete arkadaşı olmam.

O yüzden, bizim kuaför yalnızdır, bağımsızdır.

HER KELİMEMİN SORUMLULUĞUNU TAŞIRIM

Talu, Mağden’in kendisi için Cem Uzan’ın gazetesinde yazmıştı şeklindeki eleştirisini ise "Gazeteci olmaya çalıştım 31 yıldır. Elbet çalışmaya ihtiyacım var. Ama ne ona ne buna yalakalık, yanaşmalık yaptım. Yapanlar hazmetmişse, bir şey diyemem. Kimseden iş, köşe de istemedim. Verildiğinde de, veren bilir ki, her kelimemin sorumluluğunu da taşırım, onurunu da. şeklinde yanıtladı ve şöyle dedi:

SENİ DE BİLENLERDEN BİLİRDİM!

"Merkez medya"da çalışmayı ayıp bulan olabilir; ama önce kendine ve etrafına bakacak; Simavi’nin, Asil Nadir’in, Doğan’ın, başkalarının "merkezinde çalışmış olan ahbaplar var mı, diye.

Ayıp olan, binlerce kişi gibi oralarda çalışmak değil; yanardöner, eğilir bükülür, yanaşır yapışır, bir gün sevişir ertesi gün kapışır bir kakarakikiri olmaktır. "Vijdan" yine de "vicdan"a yakın düşer kardeş. Sen de bilenlerdensin diye bilirdim."

SENİN ÇATAL DİLİNDE BİLE SAKİL DURMUŞ!

Talu ardından yazısını çok sert bir cümleyle bitirdi. Perihan Mağden’i yılan’a benzetti ve "çatal dilli" diye yazdı.

Ondan gocunmam, ama sana şaşırdım; ki bu da benim iflah olmaz cehaletim olmalı! Beni maşa yapmak daha kimsenin eline nasip olmadı; senin çatal dilinde bile sakil durmuş!