Spor
28 Şub 2023 23:58 Son Güncelleme: 01 Mar 2023 00:00

Glazer ailesinin Manchester United için istediği ücret belli oldu

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'ın sahibi Glazer ailesi, kulübü satın almak için teklif yapan iki isim Katar Şeyhi Tamim bin Hamad Al Thani ve Ineos'un sahibi Sir Jim Rattclife'e istedikleri fiyatı ilettiği kaydedildi.

Manchester United'ın sahibi olan Glazer ailesi, bir süre önce kulübü satılığa çıkardığını ve teklifleri alacağını duyurmuştu. Gelen iki teklifin ardından Glazer ailesi, istedikleri miktarı da belirledi.

The Guardian'da yer alan habere göre; Katar Şeyhi Tamim bin Hamad Al Thani, Nine Two Vakfı aracılığıyla bir teklif sundu. Kulübü satın almak için teklif sunan bir diğer isim de Ineos'un sahibi Sir Jim Rattclife.

GLAZER AİLESİNİN İSTEDİĞİ FİYAT
Thani ve Sir Jim Ratcliffe'in tekliflerinin 5.15 milyar Euro (102.5 milyar TL) civarında olduğu, kulüpte hissesi olan Glazer ailesinin altı üyesinin ise 6.83 milyar Euro (136.56 milyar TL) fiyat belirlediği kaydedildi.

Haberde Glazer ailesinin, üst üste gelen galibiyetler, UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona'nın elenmesi ve 6 yıl sonra kazandıkları İngiltere Lig Kupası'nın ardından fiyat yükselttiği, kulübü satma konusunda da kararsız olduğu vurgulandı.