Dünya
01 Ara 2020 12:53 Son Güncelleme: 01 Ara 2020 13:00

Gizemli monolit bu kez o ülkede ortaya çıktı

Geçen hafta ABD'nin Utah eyaletinde ortaya çıkan gizemli monolit esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Tıpkı Utah'takine benzer bir monolit, bu sefer de Romanya'da ortaya çıktı.

ABD'nin Utah eyaletinde çölün ortasında yere dikilmiş olarak bulunan gizemli monolitin kimliği belirsiz kişilerce kaldırılması ikinci kez paniğe neden olmuştu.

ABD'deki gizemli monolite benzer bir başka monolit de Romanya'da ortaya çıktı.

Bu gizemli monolitin bulunduğu yer ise Romanya'nın Piatra Neamt şehrindeki BatcaDoamnei Tepesi oldu. Açıklama yapan yetkililer, monolitin kime ait olduğunun bilinmediğini ve soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Yaklaşık 4 metre yüksekliğe sahip olan monolit, arkeolojik bir bölge olan Petrodava Dacian Ormanı yakınlarında keşfedildi. Ladbible'a göre orman, Piatra Neamt'taki en eski tarihi alan. Bu alanın milattan sonra 2. yy'da Romalılar tarafından yok edildiği düşünülüyor. Ancak kalıntılar, bugün halen görülebiliyor.

Gizemli monolit, Romanya'nın 7 Doğa Harikası'ndan bir tanesi olan Ceahau Dağı ya da halk arasındaki adıyla Kutsal Dağ'ın sadece metrelerce ötesinde bulunuyor.

Neamt Kültür ve Tarihi Miras Yetkilisi Rocsana Josanu, monolitin ortaya çıkışını araştırmaya başladıklarını dile getirdi.