Gündem
12 Mar 2011 01:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

GİZEMLİ MİTÇİ KAŞİF KOZİNOĞLU SONER YALÇIN İLE İLGİLİ SORUYA NASIL CEVAP VERDİ?

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında tutuklanan MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti.

Kozinoğlu’nun adı Oda TV’de bulunduğu ileri sürülen bazı belgelerde geçiyordu. Ayrıca Oda TV‘de yayınlanan bir haberde MİT’in yeni Müsteşarı Hakan Fidan’ın, kardeşi Mustafa Fidan’ın Amerika’da Fettullah Gülen ile aynı çiftlikte ikamet ettiği öne sürülmüştü.

Ancak MİT, Müsteşar Fidan ’ın Amerika ’da yaşayan Mustafa isimli bir kardeşi bulunmadığını, erkek kardeşinin yaşamını Türkiye’de sürdürdüğünü açıklamıştı. Odatv’ye bu bilgiyi de Kaşif Kozinoğlu’nun sızdırdığı öne sürülmüştü. Bu iddialar, savcı tarafından önceki gün Kozinoğlu’na soruldu. Odatv ve Soner Yalçın ’da bulunduğu iddia edilen MİT ’e ait gizli belgelerden haberi olmadığını söyleyen Kozinoğlu ’nun, “Soner Yalçın’ı tanımıyorum ben. Hatta hiçbir gazeteci tanıdığım yok. Ben Alattin Çakıcı’yı yurt dışına çıkarmak ile de suçlandım. Onu bile tanımıyorum” dediği öğrenildi. Aramalarda ele geçirilen belgeleri kendisinin sızdırdığı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu belirten Kozinoğlu’nun “Hiçbir belge sızdırmadım. Ben devlet görevlisiyim. Böyle bir şey yapmam söz konusu olamaz” dediği öğrenildi