Magazin
20 Tem 2014 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:28

Gizem Karaca kimdir

Güzel Köylü Dizisi'ndeki rolüyle yaz sezonuna damgasını vuran Gizem Karaca kimdir? Gizem Karaca kim

Gizem Karaca, 1992 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Karaca'nın annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca’dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selaniklidir. Gizem 7 yaşındayken Amerika’ya Florida’ya taşındılar. Eğitimini orada tamamladı. İlkokul ikiye kadar İstanbul’da okuduktan sonra altı sene Florida, iki sene de Kanada derken toplam 13 okul değiştirdi. Türkiye’de başladığı ilkokula, New York’da devam etti, Florida’da bitirdi. 2007’de, 14 yaşındayken İstanbul’a döndü, Sonra lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 2011 yılında bağlı olduğu Uğurkan Erez ajansı onun güzellik yarışmasına girmesini istemesiyle hazırlık sınıfından sonra okulu dondurmak zorunda kaldı.

MISS TURKEY 2011 İKİNCİSİ

Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin ilk 4 bölümünde figüran olarak yer alırken, güzellik yarışmasına katılmaya karar vermesiyle Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. İlk çıkışını bu şekilde gerçekleştirmiştir.

MISS WORLD EN İYİ ULUSAL ELBİSE ÖDÜLÜ

Türkiye'yi Miss World yarışmasında temsil etmiş ama bir başarı elde edememiştir.Sadece jüri özel ödülü olarak En İyi Ulusal Elbise ödülünü kazanmıştır.

EVE DÜŞEN YILDIRIM DİZİSİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Esas büyük çıkışını 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı diziyle başrol olmasıyla gerçekleştirmiştir. Bu diziyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır.1. sezon yüksek olan reytinglerin 2. sezonda düşmesi üzerine dizi erken final yaptırılmıştır.

EMİR'İN YOLU DİZİSİNE KATILDI

Daha sonra aynı yapım şirketinin bir başka dizisi olan Emir'in Yolu adlı diziye yine başrol olarak katılmıştır. Ama diziye yoğun eleştiriler gelmiş ve Gizem Karaca önceki başrol oyuncusu Hazal Kaya ile kıyaslanmıştır. Daha birçok sorundan ötürü dizi yayından kaldırılmıştır.

GÜZEL KÖYLÜ DİZİSİ

Şu anda STAR TV'de yayınlanan Güzel Köylü adlı dizide Gül karakterini oynamaktadır.