Gündem
23 Tem 2012 14:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

GİRİŞİMCİ GAZETECİLİK PROJESİ “MADE TÜRKİYE” BAŞLIYOR!

Google sponsorluğundaki MADE projesi, dijital ortamdaki gazetecilik girişimlerini desteklemek üzere başlatıldı.

Parlak bir fikriniz var, fakat bunu dijital ortamda nasıl hayata geçireceğinizi bilmiyorsunuz…  Gazetecisiniz fakat internette kendi girişiminizi kurmak istiyorsunuz… Ya da hâlihazırda kurduğunuz blog veya sitenizde istediğiniz kitleye ulaşmakta zorlanıyorsunuz…  

Web’de kendi habercilik girişimini harekete geçirmek veya geliştirmek isteyen HERKES, İngiltere’den sonra Türkiye’de düzenlenecek MADE (Media and Digital Enterprise) Start Up eğitimine davetli!

Uluslararası Basın Enstitüsü IPI’in desteklediği, Google sponsorluğundaki MADE projesi, dijital ortamdaki gazetecilik girişimlerini desteklemek üzere başlatıldı. İngiltere-Manchester’de bulunan Central Lancashire Üniversitesi’nin (UCLan) Gazetecilik, Medya ve İletişim Okulu’nun bir girişimi olan MADE Türkiye’deki girişimcileri veya girişim heveslilerini bekliyor.

İngiltere’de Haziran’da gerçekleştirilen 48 saatlik “MADE Start Up Weekend” şimdi de Türkiye’de yapılacak. MADE Türkiye Start Up Haftasonu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünde 5-7 Ekim 2012 tarihinde düzenlenecek.

30 GİRİŞİMCİYE ÜCRETSİZ KATILIM

MADE Türkiye’ye katılım ücretsiz! Proje fikri olan herkesin yapabileceği başvurulardan yalnızca 20 tanesi seçilecek. MADE Türkiye Start-Up Haftasonu’na katılıp başarılı bulunan adaylardan 5 tanesi ise projelerini geliştirmeleri için desteklenecek.

Bu desteği, data uzmanı ScraperWiki, “Talk About Local” ve Northern Lights’ın iş takımı tarafından desteklenen UCLan Gazetecilik, Medya ve İletişim Okulu’ndan uzmanlar takımı verecek. 

Projenin kurucusu François Nel’in sözleriyle “İdeal adaylarımız, kamu yararına gerçekçi içerik oluşturmayı isteyen yaratıcı, hevesli iletişimciler… Girişimcilerin projeleri, haber veya enformasyon, yerel haber, kaliteli veya sorun temelli içeriklerden oluşabilir. Kamu yararına olabilecek herhangi bir girişime kapımız açık…”

THE GUARDIAN’IN ONLINE YAYIN UZMANI GELİYOR

MADE Türkiye Haftasonu’nda girişimcilere yön verecek uzman ekibin arasında, The Guardian medya grubunun online yayıncılık uzmanı Sarah Hartley de var.

Talk About Local (Yerel Konuşalım) adlı oluşumun CEO’su olan Hartley, MADE projesi için şöyle diyor: “MADE projesi, haber sağlayıcılarına yeni ve sürdürülebilir iş modelleri bulmak için ideal. Haber girişimcileri ile çalışmayı; onlara hitap edecekleri toplulukları bulma ve geliştirmede, güvenilir haber ve enformasyon için yoğun taleplerinin bir kısmına cevap bulmada yardım etmeyi dört gözle bekliyorum.”

BAŞVURU NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

Başvurular, http://uclanmade.blogspot.co.uk/p/made-turkey-startup-weekend.html aracılığıyla veya madeturkey@gmail.com adresine mail atarak yapılabilir.