Ekonomi
30 Ağu 2022 07:49 Son Güncelleme: 30 Ağu 2022 07:56

Gıda enflasyonuna karşı yeni hamle! Yüzde 75'ini devlet karşılayacak…

Tarım ve Orman Bakanlığı, kent tarımını yaygın hale getirmek için harekete geçti. Lojistik maliyeti ile israfı da azaltacak projede belirlenen sebze türleri için yüzde 75 hibe verilecek. İşte adım adım sebze üretimini artırarak ihtiyacın karşılanması ile fiyatları da düşürecek yeni uygulamanın ayrıntıları.

Sabah gazetesinden Barış Şimşek’in haberine göre, yapılacak çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılması sağlanacak. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modelinin yaygınlaştırması için çalışılacak.

Bu yıl Ankara, İstanbul ve İzmir'de milyonlarca yerli sebze fidesi, Tarım Bakanlığı tarafından vatandaşlara dağıtılmıştı. Bu fidelerle büyükşehirlerde başlatılan sebze üretimine ilişkin ilk ürünlerin hasadı için gün sayılırken, kışlık sebze üretimine yönelik olarak güz döneminde İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Şırnak ve Burdur'da belirlenen sebze türleri ve belirlenen proje uygulama alanlarında yüzde 75 hibe sebze fidesi tohum temin edilerek yeni üretimlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Amaçlanan kentlerde yapılacak tarımsal üretim ile lojistik maliyetlerinin azalması; tüketicilere sunulan tarım ve gıda ürünlerinde karbon ayak izinin düşmesi, hasat edilen ürünlerin kısa sürede tazeliğini koruyacak şekilde halka sunulması.