Gündem
12 Tem 2012 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

GGC KÜRTÇE HABERLERİ DE YARIŞMA KATEGORİSİNE EKLEDİ!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti "Yılın Başarılı Gazeteciler Yarışması" ödül yönetmeliğinde ilginç bir değişikliğe gitti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Yılın Başarılı Gazeteciler Yarışması’ ile ilgili ödül yönetmeliğine ilk kez, farklı dil ve lehçelerde yapılacak haberleri de ödül kategorisine ekledi. Yarışmaya Kürtçe haberle de başvuru yapılabilecek.

GGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ne katılım koşullarını açıkladı. 7 Eylül tarihine kadar sona erecek başvurularda adaylar, gazete, radyo, televizyon ile farklı dil ve lehçelerde yayınlanan haberlerle yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya gazetecilik dalında haber, fotoğraf, spor, röportaj ve mizanpaj, radyo dalında radyo programcılığı, televizyon dalında görüntü, tv programcılığı, Kürtçe dalında ise yazılı haber ve televizyon programı ile ilgili eserleri kabul edecek.

GGC ayrıca bu yıl, Van'da yaşanan depremde enkaz altında kalarak görevleri başında yaşamlarını yitiren DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için de jüri özel ödülü kategorisini yarışmaya dahil etti.

MEDYARADAR/ÖZEL