Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı! O bölgelerde dikkat çeken artış…

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. CHP ile ilgili bir detay dikkat çekti.

Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı! O bölgelerde dikkat çeken artış… - Sayfa 1

Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 15-20 Ocak 2022 tarihleri arasında yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı.

115
Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı! O bölgelerde dikkat çeken artış… - Sayfa 2

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı, Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezici, 1420 katılımcı üzerinden 12 İl de 70 mahallede yürütülen çalışmanın detaylarını şöyle değerlendirdi:

215
Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı! O bölgelerde dikkat çeken artış… - Sayfa 3

– Genel seçim yapılsa hangi partiye oy verileceğine ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 31.3'ü AK Parti-Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermek istediğini, yüzde 27.2'si  CHP-Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yüzde 12.1'i İYİ Parti Meral Akşener'e oy vermek istediğini ifade etmektedir.

315
Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı! O bölgelerde dikkat çeken artış… - Sayfa 4

CHP'nin oylarını; Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, Kuzeydoğu Anadolu ve özellikle Güneydoğu Anadolu'da yüzde 15-18 oranında artırdığı gözlenmektedir. Bu artışta muhafazakar ve utangaç seçmenden gelen oy geçişlerinin etkisi bulunuyor.

415