Gündem
21 Tem 2013 00:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

GEZİ PARKI'NDA 'ÇAPULCU DÜĞÜNÜ'NE POLİS ENGELİ!

Gezi Parkı olayları sırasında tanışıp âşık olan ‘Çılgın Hemşire' lakaplı Nuray Çokol ile ‘Yeşil tişörtlü adam' Özgür Kaya evlendi.

Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin evlenmeye karar vermesi ve ’düğün’ yeri olarak da tanışmalarına vesile olan Taksim Gezi Parkı’nı seçmeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve dünden itibaen bu akşam parkta buluşarak düğünü birlikte kutlamak için çağrılar yapılmıştı.
 
Ancak polis saat 17.15’ten itibaren park girişinde önlem alarak içeri girişlere izin vermemeye başladı.
 
Gezi Parkı eylemleri sırasında tanışan ve evlenmeye karar veren Nuray Çokol ile Özgür Kaya, nikah için de tanışmalarına vesile olan Gezi Parkı’nı seçmişti. Ancak genç çiftin düğününe gelmek isteyen çok sayıda kişi polis tarafından engellendi. Gezi Parkı’na girişlere izin vermeyen çevik kuvvet , polis barikatının önünde toplanarak sloganlarla durumu protesto eden bir grubu iterek meydana doğru uzaklaştırdı. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı.
 
Daha sonra Taksim Meydanı’nın İstiklal Caddesi girişinde toplanan kalabalık bir grup polisi protesto etmeye başladı.
 
Burada bir süre eylemini sürdüren gruba polis TOMA’lardan tazyikli su sıkarak müdahale etmeye başladı. Göstericileri TOMA’lardan tazyikli su sıkarak Galatasaray yönüne doğru kovalayan çevik kuvvet polisleri bir süre sonra Taksim Meydanı’na doğru geri dönmeye başladı. Bu esnada İstiklal Caddesi’ne açılan ara sokaklara zaman zaman müdahale eden polis daha sonra meydana geri çekildi.
 
Polisin çekilmesinin ardından çok sayıda gösterici İstiklal Caddesi üzerinde yeniden toplanmaya başladı.
 
Gelin ve damadın Gezi Parkı’na geldiğinin duyulmasının ardından yeniden park çevresinde toplanan grupları polis İstiklal Caddesi yönüne doğru kalkanlarla sürükledi. Bir süre sonra İstiklal Caddesi üzerinde yeniden bir araya gelen gruplara polis, 20.30’da yeniden TOMA’larla müdahale etti. Daha sonra İstiklal Caddesi’ne giren ’Akrep’ adı verilen iki polis aracı ara sokaklara kaçmaya çalışan göstericilere biber gazlarıyla müdahale etti.
 
İftar saatinde Taksim ve İstiklal Caddesi yeniden sakinleşirken, bazı gruplar bir süre sonra ara sokaklarda ve İstiklal Caddesi üzerinde yeniden toplanmaya başladı. Polis Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubu TOMA’lar, Akrep tipi zırhlı araçlar ve çok sayıda çevik kuvvetle dağıtırken, müdahaleler ara sokaklarda da devam etti. Polisin gösterici gruplara müdahaleleri gece boyunca devam etti.



 
Gezi Parkı’nda evlenmek isteyen Nuray Çokol ile Özgür Kaya parkta kısa bir süre bulunabildiler. Daha sonra onlar da arkadaşlarıyla birlikte polis tarafından parktan çıkarıldı.



Gezi Parkı'ndaki mutluluğun resmini usta foto muhabiri Ali Öz böyle görüntüledi.